Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Όπως μας πληροφόρησε ο  Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ιτέας –Κίρρας κ. Ευθύμιος Μαρούτσος έχει κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εδώ και πολύ καιρό να παραχωρηθεί το κτήριο του Τελωνείου που βρίσκεται στην είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού της Ιτέας προς χρήση και εκμετάλλευση του χώρου.
Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος υποδοχής και διαφήμισης της περιοχής και των τοπικών προϊόντων όπου θα δίνεται η δυνατότητα πώλησης ελαιών κλπ σε χειροποίητες συσκευασίες στους εκατοντάδες τουρίστες που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια, αλλά και σε Έλληνες επισκέπτες και περαστικούς.  
Το τουριστικό αυτό περίπτερο πέραν της διαφήμισης των τοπικών προϊόντων θα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως τουριστικό οδηγό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα δώσει διέξοδο στην διάθεση των ελαιών και του λαδιού που βρίσκονται αδιάθετα προς απελπισία των ελαιοπαραγωγών της περιοχής.
Εκτιμούμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να προβληθούν και να διατεθεί η παραγωγή των συμπατριωτών μας σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς και για τον λόγο αυτό καλούμε τον κ. Τελώνη να εισηγηθεί στο υπουργείο Οικο0νομικών θετικά το αίτημα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση για να υλοποιηθεί πρέπει να τύχει της συμπαράστασης όλων των φορέων και των συλλόγων του τόπου.Δέν αφορά μόνον την Ιτέα αλλά το Νομό.Είναι ένα έκτρωμα κατασκευαστικό κάποιας εποχής, που θυμίζει μπαλαούρο και ασχημαίνει την είσοδο απο τη θάλασσα της πόλης και ευτυχώς που δεν φαίνεται τη νύχτα-προς Θεού μην φωτίσετε το κέντρο της πόλης.Οι αγκυλώσεις του Υπ. Οικονομικών πρέπει να ξεπεραστούν,ειδικά τουτη την κρίσιμη περίοδο.Για φανταστείτε πόσες χιλιάδες είναι οι περαστικοί από το σημείο αφού και τα Τουριστικά λεωφορεία σταματούν εκεί. Πόσες χιλιάδες συσκευασίες με Εληές -και όχι μόνο-θα μπορούσαν να πουληθούν και να διαφημίσουν και τον τόπο.Απαντήστε μου πού μπορεί τώρα ν αγοράσει ένας Τουρίστας εληές, το κατ εξοχήν πρωτογενές προιόν της Φωκίδας.Που να βρεί ένα κιλό ενός από το καλύτερα μέλια της Ελλάδος.Μπράβο στην Καρτερία.Μη σταματάτε να τους ενοχλείτε. Στενός κορσές.Είναι στεγνοί από ιδέες και κουράγιο.Είναι κουρασμένοι, σπρώξτε τους ν ανεβούμε τούτο τον ανήφορο,να ξεκολήσουμε.