Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑΣ"...ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ~ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΦ ~

Μην κάνεις κουμπάρο πολιτικό.

Σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να “κρεμαστείς”; Προγραμματίζεις για το καλοκαίρι να βαφτίσεις το παιδί σου; Η ώρα η καλή και να σου ζήσει! Ωστόσο, εμείς έχουμε να σου δώσουμε μία συμβουλή. Μην κουμπαριάσεις με πολιτικό. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η κουμπαριά θα σας φέρει για πάντα πιο κοντά. Τα παραδείγματα πολλά. Από τις κουμπαριές Καραμανλή-Ερντογάν, που δεν βοήθησαν και πολύ στην πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μέχρι τα καθ ημάς…περιφερειακά ζητήματα!
Οπότε, προσανατολίσου προς άλλους κύκλους ή άλλες δεξαμενές υποψηφίων. Διάλεξε βρε αδερφέ έναν συνάδελφο από τη δουλειά, έναν παλιό συμμαθητή ή έστω έναν φίλο από το στρατό. Καρατσεκαρισμένο…
Πολιτικοί είναι, βέβαια, από την άλλη και κοιτάνε το συμφέρον τους. Άλλωστε, όταν κάνεις μια δουλειά πρέπει να την κάνεις όσο καλύτερα γίνεται. Αλλιώς, ας μην την κάνεις καθόλου. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη η απόφαση για την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου του Φ. Σπανού στη Φωκίδα και η συμπερίληψη Δελμούζου σε αυτό, κάτι που δεν ήθελε με τίποτα η Π. Αραβαντινού (κουμπάρα Μπακογιάννη)
Ευχάριστα νέα για ΚΕΦΥΑ
Την προσεχή εβδομάδα κλείνει τελεσίδικα και άκρως θετικά το ζήτημα άλλης μιας σημαντικής δομής για τη Φωκίδα. Αναφερόμαστε στο θέμα του ΚΕΦΥΑ, που θα στεγαστεί στο χώρο του ΚΕΚΑΜΕΑ (απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας) και που θα αποτελέσει κέντρο αποκατάστασης με πολυλειτουργικό χαρακτήρα. Μετά από αρκετά χρόνια, κατά τα οποία ο χώρος ουδέποτε έλαβε τη λειτουργία για την οποία κατασκευάστηκε, αποκτά τη λειτουργικότητα για την οποία εξ αρχής προοριζόταν και για την οποία δούλευε επί διετία σχεδόν ο Βουλευτής Φωκίδας.
Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν στο χώρο θα συνεχίσει να στεγάζεται η μονάδα Σακελλαρόπουλου ή αν θα χρειαστεί για το σκοπό αυτό να αναζητήσει άλλο χώρο. Τέλος, να επισημάνουμε πως για τον ίδιο ακριβώς χώρο είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να στεγάσει εκεί το σχεδιαζόμενο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, το οποίο θα είναι επίσης μια σημαντική προσθήκη στις κοινωνικές δομές του τόπου.
Δημοτικό Στάδιο στο έλεος του θεού
Λάβρος εμφανίστηκε ο προπονητής του Φωκικού Νίκος Κόκκινος προχθές, παραμονές του πιο κρίσιμου αγώνα έως τώρα για την ομάδα της Άμφισσσας στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.
Ο λόγος ήταν η κατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, που όντως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Με ανάρτησή του στο facebook, την οποία κοινοποίησε και σε ομάδες του κοινωνικού δικτύου σε πανελλαδικό επίπεδο, παραθέτει φωτογραφίες από την πράγματι άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, συνοδεύοντάς τες από το εξής σχόλιο: “Σε αυτό το γήπεδο της Άμφισσας παίζονται αγώνες Γ Εθνικής. Έχει να μπει άνθρωπος να το συντηρήσει από τον Σεπτέμβριο!!!! Συγχαρητήρια, κύριοι!!!!”
Και, δυστυχώς, η αλήθεια είναι αυτή πέρα για πέρα. Κι εμείς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ έχουμε γίνει δέκτες αυτών των παραπόνων από Άμφισσα μεριά με την επισήμανση πως το γήπεδο της Ιτέας είναι πολύ πιο προσεγμένο και πως αυτή η φροντίδα προβάλλεται έντονα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, τη στιγμή που το αντίθετο παρατηρείται στην Άμφισσα.
Ποιος ισχυρίζεται πως τις όποιες τοπικές φίλαθλες διαμάχες τις προξενούν μόνο οι φίλαθλοι και οι εμπλεκόμενοι των δύο μεγάλων σωματείων του νομού;;
Χαμηλά την μπάλα ο Βενετσάνης
Δε σπεύδει να ασπαστεί τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της παράταξης της δημοτικής Αρχής περί δυνατού ψηφοδελτίου στο τοπικό της Άμφισσας ο νυν Πρόεδρος, τουλάχιστον προς ώρας. Ο Νίκος Βενετσάνης ισχυρίζεται πως το ψηφοδέλτιο της Άμφισσας θα είναι πραγματικά ανεξάρτητο, καθώς οι μετέχοντες δε θα δεσμεύονται για στήριξη προς Παναγιωτόπουλο, ενώ θεωρεί δύσκολο το εγχείρημα του κλεισίματος πολύ δυνατών υποψηφιοτήτων, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.
Τώρα, αν ο ίδιος είναι εκ πεποιθήσεως μετριοπαθής, αν θέλει να μη βάλει τον πήχυ πολύ ψηλά ή αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα…
Με άκρα μυστικότητα οι συζητήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του περιφερειακού ψηφοδελτίου
Κι ενώ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται μεγάλο ντέρμπι για τις δύο (το πολύ) εκλόγιμες θέσεις, καθώς η σύνθεσή του είναι δυνατή, τουλάχιστον σε εκλογικό επίπεδο, στο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται αφανώς, προκειμένου να συμπληρώσουν τις υπολειπόμενες  δύο κενές θέσεις, μετά την οριστικοποίηση της καθόδου εκ νέου του Δρόσου Παρασκευά στην περιφέρεια, όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε μέσα από την ψηφιακή μας έκδοση..
Πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν ότι έχουν γίνει κρούσεις προς πρόσωπα στην περιοχή της Βορειοανατολικής Φωκίδας με ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τον τοπικό πληθυσμό και με αναφορές κατ ευθείαν στη “βαθιά” κοινωνία, καθώς πρόκειται για άτομα άφθαρτά από την πολιτική, τη διαχείρισή και τους βυζαντινiσμούς της (βλ. ίντριγκες, συντροφικά μαχαιρώματα και λοιπές “ομορφιές”. Οι τελικές συμφωνίες δεν είναι απλές, αλλά άτομα με γνώση της υπόθεσης εκφράζουν την αισιοδοξία τους και τονίζουν πως οι υποθέσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Αναμένουμε…
Δεν είναι μόνο η Ερατεινή…
Αίσθηση προκάλεσε το κεντρικό μας θέμα την Παρασκευή, το έργο δηλαδή της αναμόρφωσης της Παραλίας Τολοφώνα, που παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες παραμένει ακόμα …μακέτο!
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, πολλοί μας πλησίασαν και μας τόνισαν ότι ακόμα περιμένουν, άλλοι τα 12 χλμ του υποτμήματος της Διαγωνίου από Γραβιά, άλλοι το έργο της άρδευσης της πεδιάδας Μόρνου, για το οποίο είχαμε σχετικό θέμα την περασμένη Δευτέρα, ενώ κάτοικοι της παραλιακής Δωρίδας έθιξαν και το οδόστρωμα στο ύψος της Σεργούλας, καλώντας μας να ρωτήσουμε σε πόσα αυτοκίνητα της περιφέρειας έσπασαν τα παρ-μπριζ από το χαλίκι στο εν λόγω σημείο πηγαίνοτας Ευπάλιο την περασμένη Δευτέρα.
Εμείς τους απαντήσαμε να περιμένουν λίγο, γιατί σύντομα θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ εφ όλης της ύλης, τόσο με στοιχεία όσο και με φωτογραφικό υλικό, και στην έντυπη έκδοσή μας όσο και στην ηλεκτρονική…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΩΚΙΚΟΣ ΛΟΓΩ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ?ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ Η ΚΟΨΑΤΕ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ,Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΣΟΣ.