Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΙΟΒΕ: Δυσκολεύονται οικονομικά οι Έλληνες - Το 64% μόλις που τα βγάζει πέρα

Αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους 


Μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι  Έλληνες, καθώς σύμφωνα με την νέα έρευνα του ΙΟΒΕ, το 64% μόλις που τα βγάζουν πέρα.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το ποσοστό των Ελλήνων που οριακά καλύπτουν υποχρεώσεις και ανάγκες, έφθασε το 64% τον Ιανουάριο του 2019, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στο 60% και τον Νοέμβριο του 2018 στο 57%.   

Την ίδια ώρα 85% των Ελλήνων, δεν έχει τη δυνατότητα να αποταμιεύσει και μόλις το 12% των ερωτηθέντων κρίνει αρκετά πιθανή την αποταμίευση, μέσα στον επόμενο χρόνο ενώ πολύ πιθανή μόνο το 1%.   Σημειώνεται πως οι πολίτες που ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν αποταμίευση ,οποιουδήποτε μεγέθους, αποτελούσαν, για τον Ιανουάριο, το 15% του συνόλου (από 14% τον Δεκέμβριο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 10% , από 12%, που υπολογίζονταν τον Δεκέμβρη του 2018.   

Μάλιστα, το 11%, (λιγότεροι κατά δύο μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος,) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.   

Αξίζει να αναφερθεί πως δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες παρέμεινε τον Ιανουάριο στις -68,4 μονάδες.   

Την ίδια ώρα, μόλις το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο- θετικό στο ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ακριβές αγορές, που αφορούν έπιπλα ή ηλεκτρονικά είδη κ.α.   

Ειδικότερα, το 92,3% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 95,5% τον Οκτώβριο ενώ μόλις το 0,9% και 9.5% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ,κατασκευή κατοικίας οι εργασίες βελτίωσης- ανακαίνισης των χώρων του, τον επόμενο χρόνο (από 1,9% και 10,9% αντίστοιχα τον Οκτώβριο). 



Πηγή: www.lifo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάντε μια αναζήτηση για πληροφορίες στα εξής ερωτήματα :
α) "Πόσοι χρωστούν στην Εφορία;"
β)"Πόσοι χρωστούν στις τράπεζες;"
γ)"Πόσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία;"

Αναρωτηθείτε πόσοι συγκατοικούν με τους γονείς τους, πόσοι είναι άνεργοι, πόσοι δεν παντρεύονται γιατι δεν τα βγάζουν πέρα, πόσοι από όσους παντρεύονται δεν κάνουν παιδιά λόγω οικονομικής δυσχέρειας, πόσοι....

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα θα διαπιστώσετε ότι το ποσοστό των Ελλήνων , όχι των αλλοδαπών, το οποίο "μόλις που τα βγάζει πέρα" είναι πάρα πολύ μικρότερο.

Παπανδρέου Παναγιώτης είπε...

Κ τι μας νοιάζει εμάς ρε...

Ανώνυμος είπε...

Κ τι με νοιάζει εμένα ρε...Εγώ να τα φέρνω βόλτα κ οι άλλοι ας ψοφήσουν.