Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Καταδίκη του Μπάμπη Κόκκινου από τη Φωκίδα

Καταδίκη του πρώην προέδρου της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ) για απάτη


Στον Χαράλαμπο Κόκκινο, αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, πρώην πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και πρώην πρόεδρο της Ενεργειακής ΑΕ επιβλήθηκε (από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου) ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε ούτε ένα ελαφρυντικό.
Θυμίζουμε ότι ο Χαράλαμπος Κόκκινος ήταν στέλεχος της ΔΑΚΕ  (ΝΔ) και εξελέγη πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) τον Ιούλιο του 2013.
Σε δήλωσή του τότε ο Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωνε: «Ευχαριστώ την παράταξή μου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ) που με πρότεινε και με στήριξε για να αναλάβω την τιμητική θέση του Προέδρου της ΔΟΕ».
Ο κ. Κόκκινος είχε πληθώρα ιδιοτήτων (κατά την επίμαχη περίοδο διατελούσε Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Π.Ν.Α με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και εκπρόσωπός της σε Επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και στους διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς).
Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της επεσήμανε δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ταξιδίων για την εξυπηρέτηση σκοπών της εταιρείας ορισμένα εκ των οποίων, δεν έγιναν καν ενώ είχαν εγκριθεί και πληρωθεί.
Τόνισε ότι έχουν αποδειχτεί τα στοιχεία της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος και εισηγήθηκε την ενοχή του κ. Κόκκινου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: