Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΙΤΕΑ : ΜΙΑ (κατά φαντασίαν) ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ



Διασταύρωση Λεωφόρου Ηρώων και Καποδιστρίου

   Σάββατο πρωΐ, με τον Φεβρουάριο να μετρά τις τελευταίες ημέρες του και την "Ωκεανίδα" να μας στέλνει ...χαιρετισμούς από την βορεινή πλευρά της πόλεως.  Ενώ ο αδυσώπητος παγωμένος αέρας, να εκδίδει "απαγορευτικό" για την διασταύρωση πεζών με τις κάθετες προς την παραλία οδούς, υπενθυμίζοντας ότι ο Χειμώνας είναι εδώ, ακμαίος και δυνατός. Και στην περιοχή μας.
  Του Ασώτου αύριο και όλο το ...φιλέορτο κοινό της πόλεώς μας, έχει από το πρωΐ απευθυνθεί στα καταστήματά της, κάνοντας τις
απαραίτητες προμήθειες για ένα ευχάριστο, θερμό και εσώκλειστο Σ/Κ, απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή και την καλύτερη δυνατή προστασία από τις άσχημες διαθέσεις της "Ωκεανίδος".
  Λογικά λοιπόν, το νευραλγικό σημείο του εμπορικού κέντρου της Ιτέας, η διασταύρωση των οδών Ηρώων καιΚαποδιστρίου, όπου και λειτουργούν περιμετρικά, εκτός από ένα υπερκατάστημα  και αρκετές άλλες μικρές επιχειρήσεις με προϊόντα ενδιαιτήσεως, να ασφυκτιά από τους εποχούμενους καταναλωτές, των οποίων η οδηγική παιδεία είναι"σφυρηλατημένη" με την ιδέα, ότι θα πρέπει να σταθμεύσουν το όχημά τους, ακριβώς έξω από την είσοδο του καταστήματος στο οποίο θα απευθυνθούν για τις αγορές τους.  Εάν μάλιστα ήταν δυνατόν, να σταματήσουν για όσο χρειασθούν, δίπλα από το ταμείο της επιχειρήσεως, τότε ακόμη καλύτερα.
  Και αυτό, συμβαίνει κάθε ημέρα σε εκείνο το σημείο, σε εκείνη την διασταύρωση.  Τα δε Π/Σ/Κ και ειδικά εάν έπονται εορτές, το ζήτημα της σταθμεύσεως εκεί, αποκτά διαστάσεις τριτοκοσμικές!...

  Έτσι και σήμερα.  Όπου και όπως ήθελε ο κάθε"καταναλωτής", άφηνε (δεν στάθμευε...) το όχημά του, αδιαφορώντας για το εάν ενοχλούσε, εάν παρεμπόδιζε, εάν ήταν παράνομος και βεβαίως εάν καταστρατηγούσε με την πράξη του, όλα τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ.  Σε οποιαδήποτε δε δυσανασχέτηση, η απάντηση είναι στερεότυπη : "Πετάχτηκα για λίγο, να πάρω..."

  Σε διασταύρωση της ανομίας έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη τοποθεσία.  Και η μόνη αστυνόμευσή της είναι, η καλή θέληση των "καταναλωτών".  Διότι το Αστυνομικό Τμήμα της πόλεως, κάνει αισθητή την παρουσία του (στις οδούς της πόλεως), μόνον σε τροχαία περιστατικά σε καταγγελθείσες παραβατικές πράξεις, καθώς και στις εθνικές επετείους...  Οι λόγοι είναι γνωστοί.

Εμείς απλώς παραθέτουμε την σημερινή φωτογραφική απεικόνιση της καταστάσεως στην διασταύρωση Ηρώων και Καποδιστρίου, χωρίς σχολιασμό. Σημειώνοντας μόνον ότι, η διέλευση οχήματος από εκείνη την περιοχή, με οδηγό ...ετεροδημότη, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του οδηγού!...



πηγή : http://epikourositeas.blogspot.com/2019/02/blog-post_87.html







Σημείωση 'κ΄

Το blog μας θεωρώντας την κυκλοφοριακή αναρχία που περιγράφει το άρθρο πολύ σοβαρή , σε σημείο που η πόλη εκφράζει εχθρικότητα στον επισκέπτη , έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς φωτογραφίες και σχετικά άρθρα , φίλων αναγνωστών.
Παρά το γεγονός αυτό , απολύτως τίποτε δεν φαίνεται να έχει γίνει στην κατεύθυνση της βελτίωσης του απαράδεκτου αυτού φαινομένου .
Έχουμε πληροφορηθεί πως σε ανάλογες καταγγελίες προς το Α.Τ Ιτέας -παρά την ευγενικότητα των οργάνων τάξης , στην τηλεφωνική επικοινωνία - έχει εκφρασθεί και αδυναμία ανταπόκρισης στην επίλυση τέτοιων θεμάτων , καθότι είναι αρμοδιότητα της τροχαίας και η τροχαία εδρεύει στην Άμφισσα...(έτσι είναι;)
Πάντως , θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί πως πέραν της απαράδεκτης κατάστασης , η αρχή που δεν επιβάλλει τον Νόμο με την βεβαίωση προστίμων στους παραβάτες , έχει και ευθύνη στην υστέρηση κρατικών εσόδων ....
Θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση της τροχαίας αστυνόμευσης της πόλης.






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει πολλές φορές υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ , να κάνει χτυπητές τροχαίες παραβάσεις ...

Ανώνυμος είπε...

Κε εισαγγελεύ. Η Ατιμωρησία οδηγεί σε Αναρχία και η Αναρχία σε Αυτοδικία.
Επίσης η αναρχία εκκολάπτει αργά και σταθερά ένα "Μεγάλο Μαύρο Αυγό".
«Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικά πετυχημένο το "διασταύρωση της ανομίας".... Έτσι είναι ΚΑΘΕ ημέρα... ΟΧΙ δεν είναι στην Άμφισσα η Τροχαία. Ούτε και πουθενά αλλού. ΔΕΝ υπάρχει Τροχαία στην Ελλάδα. Ούτε Αστυνομία. Πιθανότατα καταργήθηκε από απαίτηση της Τρόικας....
Περαστικά μας.....

Ανώνυμος είπε...

Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες, καλό είναι να καλύπτουμε τις πινακίδες λόγω προσωπικών δεδομένων.

Φιλικά,
αναγνωστης

Καρτερία είπε...

Έχετε δίκιο , δεν μπορούσαμε να το κάνουμε επειδή το άρθρο είναι αναδημοσίευση .

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΤΡΑΛΑΛΟΥΜ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ.ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ''ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ''.