Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ: Θέσεις-απόψεις για την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα


Αποτέλεσμα εικόνας για ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα
20.2.2019
 
Θέσεις-απόψεις για την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα

Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης για την πρόταση της Δημοτικής αρχής σχετικά με την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Δεσφίνα, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι:

Ο συνδυασμός μας, στη συζήτηση του θέματος εγκατάστασης των νέων ανεμογεννητριών, αντέδρασε έντονα για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εισήγηση, χωρίς μελέτη, χωρίς τοπογραφικές αποτυπώσεις, χωρίς γεωχωρικό προσδιορισμό και χωρίς φωτογραφίες.
Ζητήθηκε από όλους  τους Δημοτικούς συμβούλους να 'κλείσουμε τα μάτια' και να ψηφίσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση, αν ευρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιά,  ούτε καν για το πού περίπου ευρίσκεται η τοποθεσία !
Ζητήθηκε να ψηφίσουμε χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διαβούλευση, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;
Η Δεσφίνα θεωρείται περιοχή αιολικής καταλληλότητας με υψηλή φέρουσα δυναμικότητα. Ήδη ευρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή 35 ανεμογεννητριών, ενώ ο Εθνικός σχεδιασμός προβλέπει περισσότερες.
Οι μεγαλύτερες εκτάσεις που μπορεί να αναπτυχθούν επιπλέον ανεμογεννήτριες ανήκουν στο Δήμο Δελφών-Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας, άρα η παραχώρησή τους εξαρτάται από τη βούληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Ο συνδυασμός μας ψήφισε παρόν (αρνητική ψήφος) στις δύο εισηγήσεις - το θέμα καταψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία-  γιατί παρά το γεγονός ότι είμαστε υπέρ των επενδύσεων και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν.
Σε καμία περίπτωση ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση επιπλέον ανεμογεννητριών  εφόσον αυτή η ενέργεια  είναι ενάντια στη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Παναγιώτης Ταγκαλής
Δημοτικός Σύμβουλος


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Ταγκαλη απ' ότι ξέρω έχετε σπουδάσει κιόλας Πολιτικός Μηχανικός. Γράφετε πως "Ζητήθηκε από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους να 'κλείσουμε τα μάτια' και να ψηφίσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση, αν ευρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιά, ούτε καν για το πού περίπου ευρίσκεται η τοποθεσία !". Το Δελφικό Τοπίο που βλέπετε με τα μάτια σας έχετε καταλάβει ποιό είναι; Εάν δεν έχετε καθόλου αντίληψη περί τοπίου, βάση των σπουδών σας, τα όρια του Δελφικού Τοπίου όπως τα καθορίζει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας του ΦΕΚ του 1981 έχετε καταλάβει που είναι; Είναι εκεί κύριε Ταγκαλή που η πολιτικές της παράταξής σας ευθύνεται που φτιάχνονται οι σημερινές 35 ανεμογεννήτριες στην Δεσφίνα. Συμφωνείτε Κε Ταγκαλή να ολοκληρωθούν αυτά που ήδη φτιάχνονται μεσα στο Δελφικό Τοπίο; Εάν όχι Κε Ταγκαλή, και όλοι εσείς κύριοι που δήθεν ενδιαφέρεστε για αυτό τον τόπο αλλά απόδειξη μέχρι σήμερα δεν έχετε να μας δείξετε, πρέπει να αγωνιστείτε να μην φτιαχτούν. Και ας έχουν ξεκινήσει. Και σε άλλες περιπτώσεις που άργησαν να ξυπνήσουν ή που κάποιοι είχαν πουλήσει το παιχνίδι, ακύρωσαν την κατασκευή αιολικών πάρκων ενώ είχαν φτιαχτεί και δρόμοι και βάσεις και γραμμές. Εδώ σε αυτό τον τόπο, για το Δελφικό Τοπίο θα παλέψει κανείς ή θα γίνετε όλοι μαζί ρεζίλι σε όλη την ανθρωπότητα που δεχτήκαμε ένα τέτοιο έγκλημα. Θα λογοδοτήσετε και θα λογοδοτήσουμε όλοι σύντομα αν επιτρέψουμε αυτό τον αυτοεξευτελισμό. Χώρια που στην συνέχεια θα ψοφήσουμε στην πείνα και θα μας αξίζει. Τα έργα σας λένε ποιοί είστε Κε Ταγκαλή και υπόλοιποι. Τα λόγια είναι τσάμπα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΌ ΕΆΝ Ο ΚΟΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΊΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Α ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΌΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΌ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ ΑΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί,αφού στην ψηφοφορία υπάρχει το όχι,ψηφίσατε παρών?Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα?
Έως τώρα έχουν κοπεί πάνω από 170 πεύκα,και έχουν βγει 170 ανακοινωσεις.....σκοπιμότητα ή ανευθυνότητα!