Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Άγρια επίθεση ανήλικων Ρομά σε γυναίκα στην Θήβα: Την λήστεψαν και την έριξαν στον δρόμο! ( ΒΙΝΤΕΟ )


Σκηνές αποτροπιασμού, οι οποίες καταγράφηκαν από κάμερα, διαδραματίστηκαν στην Θήβα. Οι ντροπιαστικές αυτές σκηνές, που συνέβησαν στο Πυρί της Θήβας, δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές, αφορούν την ληστεία και την βιαιοπραγία μελών «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» σε βάρος γυναίκας και καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Το θλιβερό σκηνικό είχε ως εξής:

Η άτυχη γυναίκα κατεβαίνει στη στάση του αστικού λεωφορείου και κινείται παράλληλα στον δρόμο, προκειμένου να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Οι πέντε ανήλικοι Ρομά, που «χτένιζαν» για αρκετή ώρα την περιοχή, κάνουν την εμφάνισή τους από τις γραμμές του ΟΣΕ δευτερόλεπτα μετά την στάση του λεωφορείου και όταν αντιλήφθηκαν ότι κατέβηκε επιβάτης. Οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία δράστες, όπως φαίνεται στις εικόνες, πλησιάζουν την γυναίκα και οι μικρότεροι κατόπιν εντολής εφοδιάζονται με πέτρες με στόχο να αποτρέψουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στην ληστεία!

Εκεί ξεκινά το μαρτύριο της γυναίκας. Οι δύο μεγαλύτεροι Ρομά με μανία επιτίθενται στην γυναίκα αποφασισμένοι να της αρπάξουν την τσάντα. Η γυναίκα καλεί σε βοήθεια και αντιστέκεται. Από τις φωνές της βγαίνει στο μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας μία γυναίκα φωνάζοντας «ληστεία, ληστεία πιάστε τους». Οι ανήλικοι συνεργοί τους δεν πτοούνται.


Ρίχνουν την γυναίκα στον δρόμο και προσπαθούν να της πάρουν την τσάντα. Εκείνη την στιγμή από το σημείο διέρχεται φορτηγό αυτοκίνητο. Εκεί ανέλαβαν δράση οι μικρότεροι Ρομά πετώντας πέτρες στο παρμπρίζ του οχήματος και κινούμενοι απειλητικά προς την πλευρά του συνοδηγού, με αποτέλεσμα ο οδηγός να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σημείο.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Ρομά καταφέρνουν τελικά να αποσπάσουν την τσάντα από τα χέρια της γυναίκας και να τραπούν σε φυγή προς τις γραμμές του τρένου. Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά της αστυνομίας όπου νωρίτερα ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής.
«Συγχαρητήρια» σε όλους εκείνους τους «αντιρατσιστές», οι οποίοι ζώντας σε ακτίνες πολλών χιλιομέτρων μακριά από τους Ρομά και μέσα από την άνεση και την ασφάλεια των σπιτιών τους κουνάνε το δάχτυλο επιδεικτικά σε όσους αναφέρονται στα περιστατικά παραβατικότητας που σημειώνει μερίδα εξ αυτών, χρησιμοποιώντας τον όρο… «τσιγγανοφοβία». Είναι σίγουρο ότι και σ’ αυτήν την περίπτωση θα σιωπήσουν χαρακτηριστικά, καθώς η «ευαισθησία» και ο καταγγελτικός λόγος της έχουν πάντοτε μονόπλευρη κατεύθυνση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και η αστυνομία τι κάνει?μήπως τα παιρνει από τους γύφτους?διωχτε τους επιτέλους τους κολογυφτους από εκεί και από Άμφισσα και από όλες τις περιοχές.τι τους χρειαζόμαστε. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να καταργείτε η δημοκρατια