Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Κουντουρά: Νέα ρεκόρ τουριστών και εσόδων το 2018

Με νέο ιστορικό ρεκόρ τουριστών, που θα αγγίξουν τα 33 εκατομμύρια, καθώς και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα «κλείνει» το 2018, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της τετραετίας 2015-2018 στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου. 
Οι φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τόνισε η υπουργός.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα βρετανικά ΜΜΕ, η υπουργός αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018. Παρουσίασε ειδικότερα τις ενέργειες που έχουν γίνει οδηγούν σε συνεχή ιστορικά-ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επίσης, παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο για τη διατήρηση της δυναμικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια. 

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η εντυπωσιακή αύξηση του ελληνικού τουρισμού αναγνωρίστηκε από όλους τους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με την Υπουργό και στελέχη του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market. 

Αναγνωρίσθηκε, επίσης, και από διεθνείς Οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο με κεντρική ομιλήτρια την κ. Κουντουρά, για να αναδείξει τις πολιτικές και τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε η Ελλάδα και απέδωσαν τα εξαιρετικά τουριστικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: