Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η ταινία «Πολιορκία» που κατά μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στην Αγία Ευθυμία («Αργομοίρα») θα κάνει την επίσημη πρώτη της στις 28 Δεκεμβρίου στην Άμφισσα (δείτε και σχετικό τρέιλερ)




Η ταινία του Βασίλη Τσικάρα «Πολιορκία», που κατά μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στην Αγία Ευθυμία, στο εξωκλήσι της Αρομοίρας, είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στους κινηματογράφους. Όπως είχε υποσχεθεί ο δημιουργός της, η επίσημη πρώτη της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου, στην Άμφισσα.
Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση (μέσω FB):
Μετά από 18 μήνες σκληρής κι επίπονης δουλειάς ανακοινώνω πως η Πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας «Πολιορκία» θα γίνει την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019. Η ταινία θα κάνει επίσημη πρώτη 28 Δεκεμβρίου στην Άμφισσα, με διοργανωτή το Δήμο Δελφών. Θεσσαλονίκη, πρεμιέρα, Κολοσσαίον Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι πόλεις και οι κινηματογράφοι. Στην Αθήνα αναμένεται να προβληθεί σε αρκετές αίθουσες.
Η «Πολιορκία», είναι η δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά την «Έξοδο 1826». Η «Πολιορκία», βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Ως χώρος όπου διαδραματίζονται ο γάμος και η επακολουθήσασα μάχη επελέγη το εξωκλήσι της «Αργομοίρας» του χωριού μας.

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: