Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Romotow: Το τροχόσπιτο του μέλλοντος που μοιάζει με USB



Η πρώτη φορά που ακούσαμε το όνομα Romotow ήταν το 2012, όταν η νεοζηλανδέζικη εταιρεία αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης W2 ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός φουτουριστικού τροχόσπιτου.

Σήμερα, λοιπόν, έξι περίπου χρόνια αφότου η εταιρεία μας σύστησε το Romotow, φαίνεται πως τα σχέδιά της για την υλοποίησή του γίνονται σιγά σιγά πράξη και με βάση το πλάνο της W2, το ιδιαίτερο και υπερσύγχρονο κινητό αυτό σπίτι, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.
Οι λάτρεις των ανεξάρτητων ταξιδιών και της υπαίθριας ζωής -οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την κυκλοφορία του- σίγουρα αξίζει να γνωρίζουν πως σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Romotow αναμένεται να πωληθεί στην τιμή των 350.000 δολαρίων. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν η παραγωγή του τροχόσπιτου του μέλλοντος θα βασιστεί στη ζήτηση που θα υπάρξει, ωστόσο, όσοι το αναμένουν κάνουν ήδη τις κατάλληλες προετοιμασίες.
Το γιατί το συγκεκριμένο όχημα έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον των θιασωτών της περιπέτειας καθίσταται εύκολα σαφές με μια ματιά στην παράξενη και συνάμα φουτουριστική όψη του. Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι που το συγκρίνουν με ένα… τεράστιο… USB Stick.
2

Τα ξεχωριστά και πρωτότυπα χαρακτηριστικά

Σε κάθε περίπτωση, τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Romotow να ξεχωρίζει είναι σίγουρα πολλά. Κάποια, όμως, σίγουρα αξίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την προσοχή μας. Ένα από αυτά αφορά στο γεγονός ότι με το πάτημα ενός κουμπιού το τροχόσπιτο επεκτείνεται και περιστρέφεται, αποκαλύπτοντας ένα «κατάστρωμα» ειδικό για χαλάρωση και πάρτι.
Τι συμβαίνει, όμως, μέσα στην καμπίνα; Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, μέσα στην καμπίνα υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και ένα σαλόνι με έναν καναπέ ο οποίος μπορεί επίσης να μετατραπεί σε κρεβάτι -σε περίπτωση που υπάρχουν καλεσμένοι.
Το Romotow διαθέτει ακόμη μια σύγχρονη κουζίνα και ένα μπάνιο, ενώ τη λίστα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπληρώνει το πτυσσόμενο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου που υπάρχει σε μία από τις εξωτερικές του πλευρές, τα ηλιακά πάνελ που είναι τοποθετημένα στην οροφή του καθώς και η μπαταρία και το σύστημα θέρμανσης πετρελαίου που περιλαμβάνει -αφού οι κατασκευαστές του θέλουν να είναι σίγουροι πως ό,τι και αν συμβεί -και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών- οι πελάτες τους θα είναι «καλυμμένοι».
Το παρακάτω βίντεο σίγουρα θα σας βοηθήσει να πάρετε μια «γεύση» από το πώς θα είναι τα ταξίδια σας στο μέλλον. Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές ελπίδες της W2 περί κυκλοφορίας του οχήματος το 2015 διαψεύστηκαν, όλα δείχνουν πως το όραμά τους για το Romotow θα γίνει πραγματικότητα το 2020. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που οι κατασκευαστές του χρησιμοποιούν πλέον τα social mediaπροκειμένου να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς τους «ακόλουθους» για την εξέλιξη των εργασιών τους, αναρτώντας μάλιστα συχνά και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: