Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο Αγιαθυμιώτης Καθηγητής Γιώργος Δεδούσης μεταξύ των δεκατεσσάρων Ελλήνων πανεπιστημιακών στη λίστα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως!!!







Ο συγχωριανός μας Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Βασ. Δεδούσης, περιλαμβάνεται στη λίστα των 6.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ίδιο αλλά και για τον τόπο μας αυτή η ξεχωριστή διάκριση. Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να έχει πάντα μεγάλες διακρίσεις. Τον καμαρώνουμε και είμαστε περήφανοι γι” αυτόν.
Ακολουθεί το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με τίτλο:
Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί στη λίστα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως
Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί, από επτά ελληνικά Πανεπιστήμια – Ε.Κ.Π.Α., Α.Π.Θ., Ε.Μ.Π., Ιωαννίνων, Χαροκόπειο, Θεσσαλίας, Γ.Π.Α.- περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.
Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science. Από αυτούς οι 4.000 κατατάσσονται σε 21 συγκριμένα επιστημονικά πεδία και τομείς και οι 2.000 στην κατηγορία των διεπιστημονικών πεδίων και τομέων.
Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση και την επιλογή των ερευνητών με υψηλή διάκριση προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI), 2006-2016, οι οποίοι προκύπτουν από 140.990 άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης. Κάθε μία από αυτές τις ερευνητικές εργασίες κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με το μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών για κάθε συγκεκριμένο έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.000 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, σύμφωνα με συγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών.
Οι πανεπιστημιακοί των Ελληνικών Πανεπιστημίων που διακρίθηκαν είναι οι (αλφαβητικά):
Ευάγγελος Γιακουμής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Engineering
Ελένη Γιαμαρέλλου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Νοσοκομείο Υγεία, Pharmacology & Toxicology
Γεώργιος Δεδούσης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Molecular Biology & Genetics
Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Clinical Medicine
Γιώργος Καραγιαννίδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Computer Science
Γιάννης Μανιός, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Cross-Field
Σωτήρης Ντούγιας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Mathematics
Γεώργιος – Ιωάννης Νύχας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Agricultural Sciences
Δημήτριος Ρακόπουλος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Engineering
Κωνσταντίνος Ρακόπουλος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Engineering
Γεωργία Σαλάντη, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Cross-Field
Γεράσιμος Φιλιππάτος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Clinical Medicine
Aρτεμις Χατζηγεωργίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Biology & Biochemistry
Αντωνία Τριχοπούλου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας
Στον πίνακα των ερευνητών με μεγάλη απήχηση, περιλαμβάνεται και ο Καθηγητής Νικόλαος Απέργης, από το Πανεπιστήμιο King Abdulaziz της Σαουδικής Αραβίας, και o μεταδιδακτορικός ερευνητής Martin Reczko, από το Ελληνικό  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Η διάκριση αυτή αντανακλά και στα Ιδρύματα των διακριθέντων πανεπιστημιακών. Παράλληλα, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο του έμψυχου δυναμικών των Πανεπιστημίων μας.

https://agiathimia.com/


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.