Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ζακ Κωστόπουλος: Απλώς δολοφονήθηκε ( Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου)

Μόνο ένα απομένει. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι τόσο παραδειγματικά, ώστε να αποτραπεί η κλιμάκωση του καθημερινού φασισμού. 



Μόλις βγήκε το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο. Και είναι ξεκάθαρο: Το παιδί πέθανε από τα χτυπήματα. Και δεν ήταν κάτω από καμιά επήρεια. Ούτε καν υπολογίσιμου αλκοόλ.   

Πέθανε από γροθιές. Κλωτσιές. Χτυπήματα.   Δολοφονήθηκε!   

Βέβαια θα αρχίσει πάλι η διαστρέβλωση. «Αυτοτραυματίστηκε... Έπεσε μόνος του πάνω στα τζάμια... Πάνω στις κλωτσιές μας... πάνω στις γροθιές μας».   

Θα είναι άραγε η δικαιοσύνη ελάχιστα δίκαιη, ώστε να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους; Αυτούς που φορτωμένοι από την «αγανάκτηση του νοικοκύρη» έλιωσαν σα μύγα μια ζωή;   

Και θα ψάξει κανείς πώς γεννήθηκε και απλώθηκε το ψέμα, η προετοιμασμένη ελεεινολογία, ότι δήθεν ήταν ένα τζάνκι που μες στη ντάγκλα του μπήκε να κλέψει;   

Από ποιον κύκλο, ποια επίσημα ή ημιεπίσημα χείλη πρωτοβγήκαν τα fake news (που αν ήταν ένα θύμα ανώνυμο, ουδέποτε θα αναιρούνταν) ότι «ο Ζακ ήταν φουλ στα ναρκωτικά» ― για να αναπαραχθεί άκριτα, χλευαστικά στα social media;   

Ψιλά γράμματα. Το ουσιώδες είναι ότι δι' ασήμαντον αφορμήν αλλά για βαθιές ρατσιστικές αιτίες, δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος στο κέντρο της πόλης.   Είναι από κάθε άποψη εξοργιστικό. Και δυσοίωνο.   

Η κοινωνία αυτή, διαλυμένη από την κρίση, κυρίως όμως διχασμένη από επικίνδυνους ή επιπόλαιους πολιτικούς, κυοφορεί κάτι άσχημο.   

Αν δεν αντιδράσει έγκαιρα, μαζικά το πολιτισμένο, ανοιχτόμυαλο κομμάτι της κοινωνίας, ο καθημερινός φασισμός θα απλωθεί στην κακορίζικη πόλη. 




Πηγή: www.lifo.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Ανώνυμος Ιτιώτης είπε...

Τι εννοείς; Δεν μίλησε κανένας για τον Κατσίφα; Είσαι στα καλά σου; Που ζεις; Έχουν γραφτεί τα άπειρα κείμενα. Δεν ντρέπεσαι να έρχεσαι σε ένα τέτοιο άρθρο για τον Ζαχαρία και να λες τέτοιες μπούρδες;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φουκαράς έχει και ένα καλασνικοφ στο σπίτι του....

Ανώνυμος είπε...

οταν μιλαμε για εκτελεση μιλαμε για εκτελεση με τι εγινε με νεροπιστολα προφανωσ δεν εισε ελληνασ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΠΟΥΡΔΑ

Ανώνυμος Ιτιώτης είπε...

Από πότε η αλήθεια έγινε μπούρδα;

Έχετε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Έρχεσαι και γράφεις μια μπούρδα, άσχετο πράγμα με το άρθρο που αφορά στον σκοτωμό ενός συμπατριώτη μας του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ποιος δεν έχει γράψει μωρέ για τον Κατσίφα; Εφημερίδες, εκπομπές στην τηλεόραση, ίντερνετ παντού γράφουν. Και στην τελική γιατί μπαίνει μωρέ ο σκοτωμός του ενός και του άλλου στο ζύγι; Εσύ τον βάζεις στο ζύγι και μας βγάζεις λειψούς στο δικό σου το μυαλό.

Μας έφαγε η ανωνυμία. Έξω στην αγορά θα τα έλεγες αυτά; Μπροστά στους γονείς, στα αδέρφια του Ζαχαρία θα έλεγες "Ναι αλλά για τον Κατσίφα τι λέτε;". Δεν θα τα έλεγες αλλά η ανωνυμία είναι ωραίο, γλυκό πράμα, σα να κρυφοκοιτάς από τις σκιές.