Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο που ήθελε να τους κηρύξει το Χριστιανισμό

Η φυλή έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για κοντά 60.000 χρόνια !!
Ο ιεραπόστολος που σκοτώθηκε 


Τον θάνατο ενός Αμερικανού, από απειλούμενη με εξαφάνιση και επικίνδυνη φυλή στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, μετέδωσε σήμερα το BBC.    

Ένας ψαράς που μετέφερε τον άνδρα στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, δήλωσε πως η φυλή τον σκότωσε με βέλη και άφησε το πτώμα του στην παραλία. Το όνομά του ήταν John Allen Chau και τα τοπικά Μέσα αναφέρουν πως ήταν ιεραπόστολος.    

Η επαφή με τις αυτόχθονες φυλές των Ανταμάν, που ζουν σε πλήρη απομόνωση από τον κόσμο, είναι παράνομη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των μελών της φυλής (Sentinelese) κυμαίνεται ανάμεσα στα 50 και 150 άτομα.  

Σύμφωνα με την αστυνομία εφτά ψαράδες έχουν συλληφθεί για την παράνομη μεταφορά του Αμερικανού στο νησί, ενώ σύμφωνα με τοπικά Μέσα ο Αμερικανός ήθελε να συναντήσει την φυλή και να κηρύξει τον χριστιανισμό.    

«Η αστυνομία δήλωσε πως ο Chau είχε παλιότερα επισκεφθεί τη νήσο του Βόρειου Σέντινελ περίπου τέσσερις ή πέντε φορές, για να βοηθήσεις τους ντόπιους ψαράδες», δήλωσε στο BBC Hindi ο δημοσιογράφος Subir Bhaumik, που καλύπτει τα νησιά για χρόνια.    

«Ο αριθμός των μελών που ανήκουν στη φυλή των Sentinelese είναι τόσο μικρός, δεν καταλαβαίνουν καν το πώς χρησιμοποιείται το χρήμα. Είναι για την ακρίβεια παράνομο να έχει κάποιος οποιαδήποτε επαφή μαζί τους»   


Το 2017, η κυβέρνηση της Ινδίας, διακήρυξε πως όποιος φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί τις ιθαγενείς φυλές των Ανταμάν θα τιμωρείται με φυλάκιση που θα μπορεί να αγγίξει και τα τρία χρόνια.   

Ο δημοσιογράφος του BBC News, Geeta Pandey περιγράφει πως άκουσε για πρώτη φορά για τους Sentinelese το 2004 μετά το τσουνάμι που σάρωσε τον Ινδικό Ωκεανό. 


η φυλή στο νησί


 «Ήμουν στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου από τις αρχές λίγες μέρες μετά, όταν μας ανακοίνωσαν πως τα μέλη των απομονωμένων φυλών είχαν επιβιώσει. Ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού σε περιπολία πέταξε πάνω από το νησί του Βόρειου Σέντινελ στο αρχιπέλαγος όπου ζουν οι Sentinelese για να πραγματοποιήσει έλεγχο.»   

«Όταν πλησίαζαν για να εξετάσουν καλύτερα την περιοχή, μέλη της φυλής εκτόξευσαν βέλη εναντίον τους. 'Έτσι μάθαμε πως ήταν ασφαλής'», δήλωσε ο πιλότος στους δημοσιογράφους.    

Οι Sentinelese περιγράφονται συχνά ως η πλέον επικίνδυνη φυλή στον κόσμο και σε αντίθεση με άλλες απειλούμενες αφρικανικές φυλές στο αρχιπέλαγος έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για 60.000 χρόνια.   

To 2006, η οργάνωση Survival International ανακοίνωσε πως η φυλή σκότωσε δυο ψαράδες που παράνομα προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο νησί.    

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το AFP, ο Chau προσπάθησε και απέτυχε να αποβιβαστεί στο νησί στις 14 Νοεμβρίου. Προσπάθησε ξανά δυο μέρες μετά.    «Του επιτέθηκαν με βέλη, αλλά συνέχισε να προχωράει. Οι ψαράδες είδαν τους ιθαγενείς να δένουν ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του και να τραβάνε το σώμα του. Φοβήθηκαν και έφυγαν».   

Το σώμα του Chau εντοπίστηκε στις 20 Νοεμβρίου. «Είναι μια δύσκολη επίθεση για την αστυνομία», δήλωσε ο Subir Bhaumik. «Δεν μπορείς καν να συλλάβεις τους Sentinelese.»   


Πολλές παγκόσμιες οργανώσεις όπως η λονδρέζικη Survival International πραγματοποιούν καμπάνιες για τη σωτηρία των αυτοχθόνων πληθυσμών των Ανταμάν.    

Οι δυο υπό εξαφάνιση φυλές των Ανταμάν, οι Jarawa και Sentinelese είναι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες και η επαφή με τον έξω κόσμο θα τους βάλει σε κίνδυνο να προσβληθούν από κάποια νόσο.   

Οι Sentinelese είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι: η πλήρης απομόνωσή τους σημαίνει πως είναι πιθανό να μην έχουν ανοσία ούτε στις πιο απλές αρρώστιες, όπως η γρίπη και η ιλαρά.  

Πηγή: www.lifo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά σ αυτούς βρήκε να διδάξει τον Χριστιανισμό ;

Ανώνυμος είπε...

ΨΩΜΙ-ΤΥΡΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ (ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ)..ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΘΕΛΑΝΕ !!!!
ΜΕΓΑΛΟ ΟΥΦΟ...Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθει.