Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Volkswagen: Παραιτήθηκε από τη διαμάχη σε ελληνικό δικαστήριο - Ανοίγει ο δρόμος αποζημιώσεων

Volkswagen

Έκπληξη στο δικαστήριο από την απόφαση του γερμανικού κολοσσού, να παραιτηθεί από το δικόγραφο ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας.



Με μία απόφαση του γερμανικού κολοσσού Volkswagen για το περιβόητο Diesel Gate, άνοιξε τελεσίδικα ο δρόμος για τις αποζημιώσεις καταναλωτών.
Σήμερα είχε προσδιοριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την αγωγή καταναλώτριας που είχε αγοράσει ελαττωματικό αυτοκίνητο από την VW κόστους 14.000. Ενώ ήδη το Ειρηνοδικείο είχε επιδικάσει σε αυτή αποζημίωση ύψους 5.200 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, ο γερμανικός Όμιλος αποφάσισε να παραιτηθεί του δικογράφου του.
Ακόμη και ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου της Αθήνας έμεινε έκπληκτος από την απόφαση, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονταν στο ακροατήριο. Κι αυτό γιατί με την κίνηση αυτή η εταιρία αποδέχεται την υποχρέωσης της για καταβολή αποζημίωσης, ανοίγοντας το δρόμο των προσφυγών για όσους ενδιαφέρονται.
«Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη. Τελεσίδικα πλέον η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας ειναι σε ισχύ» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταναλώτριας, Ηλίας Μπέτζιος, προσθέτοντας: «Μας χαροποιεί η απόφαση της κατασκευάστριας εταιρίας να παραιτηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε κάτοχο αυτοκινήτου Volkswagen, αξιώνοντας αποζημίωση λόγω εξαπάτησης, κρίνοντας ότι το παράνομο λογισμικό καθιστούσε μειωμένης αξίας μεταπώλησης το αυτοκίνητο και εκτός οικολογικών επιλογών του καταναλωτή. Μάλιστα έκρινε η απόφαση ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδεχθεί διόρθωση λογισμικού από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: