Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Eurogroup: Μπλόκο στη δόση εάν δεν δοθεί ασυλία στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Eurogroup: Μπλόκο στη δόση εάν δεν δοθεί ασυλία στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ


Το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει την δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εάν η χώρα δεν χορηγήσει ασυλία στους αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos.
Όπως αναφέρει το Reuters, το 2015 Έλληνας εισαγγελέας απηύθυνε κατηγορίες σε τρεις αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ για μια συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης 28 κρατικών κτηρίων.
"Εάν δεν υπάρξει μια οριστική λύση για την κατάσταση αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει την εκταμίευση", δήλωσε ο de Guindos από το Λουξεμβούργο.
Μαξίμου: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί
"Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το θέμα της εμπλοκής στην εκταμίευση της δόσης.
Και επιχειρούν να καθησυχάσουν: "Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας".
Υπενθυμίζεται ότι χθες σε δημοσίευμα του το Capital.gr ανέφερε ότι σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα, αναμένεται να εγείρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 3 μέλη του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα "αγκάθια" μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όπως διαφάνηκε από τον τότε δημοσιοποιημένο διάλογο Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ στο Γιούρογκορουπ της 24ης Μαΐου του 2016.
Ο καυγάς
Ο εκνευρισμός των Ευρωπαίων αφορούσε το γεγονός ότι διώκονται οι τεχνοκράτες, ενώ θεωρούσαν πως θα έπρεπε να έχουν ποινική αμνηστία (για το αδίκημα της απιστίας) όπως τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που είχε επιτευχθεί νομοθετικά, από την ίδρυση του ταμείου,  με απαίτηση της τρόικας.
Γι' αυτό οι Ευρωπαίοι δια του Ντάισελμπλουμ  ζήτησαν τότε από την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της ίδρυσης του νέου Υπερταμείου  να επεκταθεί η αμνηστία για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία (που ισχύει για τον ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ) και στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων.
Τελικώς, όπως επισημαίνουν νομικές πηγές, η διάταξη ψηφίστηκε προς το τέλος του 2016. Μάλιστα οι τεχνοκράτες τότε (Ιούνιο του 2016) είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους από τον ανακριτή. Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.
Η βασική υπερασπιστική γραμμή τους εδράζεται στο γεγονός ότι ο ρόλος τους ήταν απλώς γνωμοδοτικός και συνεπώς όχι δεσμευτικός για το ΔΣ το οποίο και αποφάσισε τελικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: Ο Χριστοφοράκος της SIEMENS, αφού κατάκλεψε επι δεκαετίες με τους Γερμανούς κατακτητές και τους Έλληνες προδότες το Ελληνικό Δημόσιο, τον φυγάδευσαν οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών την τελευταία στιγμή και σήμερα ζει και βασιλεύει με το μερίδιό του από τα κλεμμένα και ίσως τον έχουν στείλει να κλέβει κάποιον άλλο κατακτημένο λαό. Όταν μία δημοσιογράφος πριν λίγα χρόνια (μέσα στην κρίση) ρώτησε τον Σόιμπλε για τον Χριστοφοράκο, αυτός απάντησε ενοχλημένος με μία Γερμανική παροιμία »Το χωριό πρώτα τακτοποιεί τις υποθέσεις του χωριού» εννοόντας δίχως αμφιβολία ότι το χωριό Γερμανία πρώτα απ’ όλα θα φροντίσει για τους δικούς της ανθρώπους. Μετά θα αρχίσει να επικαλείται νόμους, υποχρεώσεις, αξιοπιστία και φερεγγυότητα κλπ ιδανικά προκειμένου ηλίθιου ή εξαθλιωμένοι να σέρνονται εθελοντικά στην σκλαβιά και στην υπηρέτηση του χωριού. Όπως η Ελλάδα στους Γερμανούς κλπ δανειστες σήμερα. Μας είπε στα ίσια πόσο πουλημένοι είναι αυτοί που μας έλεγαν μαζί τα φάγαμε για να κάμψουν το ηθικό μας, ότι δεν θα γίνουμε μπαταχτσήδες, ότι είμαστε χώρα διεφθαρμένων, ότι καλά τα φάγαμε ώρα να πληρώσουμε κ.λ.π. . Οι δήθεν ηγέτες μας που αντί να τακτοποιήσουν πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα του Ελληνικού χωριού, αντί να κάνουν ότι μπορούν για να ανεβάσουν το ηθικό μας όπως κάνουν οι πραγματικοί ηγέτες στιγμές που δέχεται ένας λαός επίθεση, φρόντισαν σαν ξεκάθαροι δοσίλογοι να κάνουν αυτό το οποίοι αποτελεί στόχο το εχθρού, να κάμψουν το ηθικό μας. Και εμείς παρασυρθήκαμε και παρασυρόμαστε ακόμα βάζοντάς τα ο ένας με τον άλλο και όχι όλοι μαζί με τους προδότες. Και αυτούς εξακολουθούμε να τους δεχόμαστε σε θέσης ηγετών και να τους ακούμε στα πουλημένα ΜΜΕ να υλοποιούν την προπαγάνδα του Γκέμπελ όποτε χρειαστεί.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ: Ανεύθυνη έκφραση άποψης προκειμένου οι υπεύθυνοι αλλά κατά κανόνα (εσκεμμένα) άσχετοι με το αντικείμενο να μπορούν να ξεπουλάνε κάτω από το τραπέζι την απόφαση αλλά όταν τους πιάνουν να έχουν στο δικαστήριο την αφοπλιστική δικαιολογία «Εγώ κύριε δικαστά δεν είμαι γνώστης, αφού οι ειδικοί έκριναν ότι έτσι πρέπει να γίνει, τι να αποφάσιζα;». Οι ειδικοί απο την άλλη δεν αποφασίζουν, την γνώμη τους λένε. Ευθύνη τελικά δεν φέρνει κανένας. Με λίγα λόγια η γνωμοδότηση υπάρχει για να λαμβάνονται εγκληματικές, προδοτικές κ.λ.π. αποφάσεις χωρίς να μπορεί εκ των υστέρων να αποδοθούν ευθύνες.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Οι δανειστές είναι οι νέοι κατακτητές που βάζουν μπορστά του Γερμανούς κομπλεξικούς νεοναζί σαν τον Σόιμπλε. Κάνουν ότι κάνει η Γερμανική ηγεσία για το χωριό Γερμανία. Πρώτα θα προστατέψουν τους ανθρώπους του χωριού και μετά θα μιλάνε για αξιοπρέπεια, συνέπεια , κ.λ.π.. Μόνο οι άθλιοι Έλληνες ηγέτες κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες που ξαπλωμένοι στις δάφνες των ευφυών προγόνων τους συμπεριφέροντε σαν οι πλέον ηλίθιοι. Δοσίλογοι ηγέτες και ξένοι κατακτητές θυσιάζουν τον Έλληνα χειραγωγώντας και μετατρέποντας το φιλότιμο σε μειονέκτημα. Το χαρακτηριστικό που όμοιό του δεν υπάρχει σε άλλο λαό και γι΄ αυτό καμία άλλη γλώσσα δεν έχει λέξη να το μεταφράσει.

Συνεχίστε αφού σας αρέσει . μόνο μην μας τα πρήζεται γκρινιάζοντας.