Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Οι «στενοί και αδιάλειπτοι» φίλοι του δημάρχου Δελφών αποφάσισαν το κλείσιμο του ΑΤ Ιτέας…!!! Η παρέμβαση κομματικού οργάνου της ΝΔ με πρόεδρο εν ενεργεία Αστυνομικό…!




Από αύριο το πρωί (της Παρασκευής), μάχιμοι Αστυνομικοί της Φωκίδας καλούνται να υπηρετήσουν στην Αλεξανδρούπολη ως Ακρίτες που θα φυλάξουν Θερμοπύλες…!!! 


    Οι ανάγκες φύλαξης της πολύπαθης Φωκίδας με τα σωφρονιστικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας τίθενται σε δεύτερη μοίρα μπρος στο συμφέρον της αναδιάρθρωσης… οποία τιμή και οποίος θρίαμβος! 


   Συνεχίζεται λοιπόν, με πολλούς τρόπους η περίφημη αναδιάρθρωση… 

   Και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για τον επόμενο μήνα... οπότε το Συμβούλιο θα ξανασυνεδριάσει στα γραφεία των Αξιωματικών της  Αστυνομικής Διεύθυνσης...

 Και τότε ποια θα είναι η απόφαση για το ΑΤ Ιτέας...;;

(Της πόλης που είναι ορισμένη με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α-427/7-12-1929) ως Διεθνής συνοριακή Πύλη Εισόδου – Εξόδου επισκεπτών εξωτερικού;).

   Για το κλείσιμο του οποίου, σοκάρει η αποκάλυψη σχετικά με την  «ετυμηγορία» της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς:

 

(αποσπάσματα)


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 51/2016                                        30/Αυγούστου/2016


                                      ΠΡΟΣ

                        1)   Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό 
                       Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας  Υποστράτηγο…

    2)   Τον Αστυνομικό Δ/ντή  Δ.Α.  
          Φθιώτιδας Ταξίαρχο…

                                 3)   Την Π.Ο.ΑΞΙ. Α.

                              4)   Διοικήσεις Αξιωματικών Στερεάς  Ελλάδας


ΘΕΜΑ: Επικείμενη Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας


      1)   Προτείνεται η διατήρηση του Α.Τ.    Γραβιάς και η πρόβλεψη λειτουργίας Αστυνομικού Σταθμού Ιτέας  (* ΣΣ σημαίνει γραφείο με ένα το πολύ δύο  άτομα!)    ΑΝΤΙ για Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας…!!!


·       Επί πλέον η διατήρηση του ΑΤ Γραβιάς (με οργανική πραγματική δύναμη  18 περίπου αστυνομικών) και η

 ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΑΤ Ιτέας σε 

Αστυνομικό Σταθμό, θα  «απαλλάξει» 

 τις υπηρεσίες της  Άμφισσας  από την αστυνόμευση μιας δυσπρόσιτης περιοχής…


     Κι ενώ για πολλά άλλα ΑΤ πχ της Κύμης ή της Στυλίδας αποφάσιζαν με διαφορετικούς γνώμονες, πανηγυρικά, προκλητικά αισιόδοξα, κι ενώ για την Ιτέα είχε βαφτεί ο κάλαμος των αποφάσεων,

  Κι ενώ είχαν αποφασίσει, μετά την καταγγελία σε όλο τον τύπο της Αντιδημάρχου Ιτέας για τους Αστυνομικούς Δ/ντή και Υποδ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας, έγραφαν: 


    * Η ανακοίνωση της Ένωσης μετά την καταγγελία της Αντιδημάρχου Ιτέας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με αφορμή τα όσα προσφάτως αναρτήθηκαν σε μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης της Π.Ε. Φωκίδας, αναφορικά με το συμβούλιο μεταθέσεων της Δ.Α. Φωκίδας και την τοποθέτηση– μετάθεση αστυνομικών σε Υπηρεσίες αυτής, σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή, όπως αυτή προβλέπεται στο Π.Δ.7/2017, μεταξύ των οποίων και το Α.Τ. Ιτέας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προάσπισης της τιμής και της υπόληψης Αξιωματικών Μελών μας οι οποίοι αδίκως στοχοποιούνται,  η Ένωση μας δηλώνει ότι το συμβούλιο μεταθέσεων στελέχωσε στο ακέραιο το Α.Τ. Ιτέας με τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών, με βάση το νέο οργανόγραμμα που εκπονήθηκε από το Αρχηγείο, ενώ παράλληλα όλοι οι μάχιμοι αστυνομικοί του καταργηθέντος Τ.Τ. Ιτέας και Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας παραμένουν, με απόφαση του συμβουλίου στο οικείο Α.Τ. 

  Συνεπώς τα όσα περί μετακινήσεως αστυνομικών και αποδυνάμωσης του Α.Τ. Ιτέας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ παράλληλα τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να θίγονται Αξιωματικοί του σώματος, οι οποίοι κοσμούν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και για τον λόγο αυτό θα καταφύγουμε σε κάθε νομικό μέσο που θα απαιτηθεί. 

    Τέλος υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση για την πλήρη στελέχωση του Α.Τ. Ιτέας, σύμφωνα με το οργανόγραμμα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι απόφαση και μόνο του προβλεπόμενου υπηρεσιακού Συμβουλίου, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών υπενθυμίζουμε αυτό που πολύ ορθά μας έμαθε ο θυμόσοφος λαός μας:  «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται».


Κι ενώ είχαν αποφασίσει για τους συναδέλφους τους και τους δημότες της Ιτέας, Δεσφίνας, Γαλαξειδίου, Ερατεινής & των δημοτικών τους διαμερισμάτων... και ήταν καταγεγραμμένα και εν γνώσει του τα γεγονότα, ο Δήμαρχος Δελφών, δήλωνε: 

   **  Η ανακοίνωση του δημάρχου Δελφών:

   Στα τρία σχεδόν χρόνια της μέχρι σήμερα θητείας της οι σχέσεις της δημοτικής Αρχής με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας χαρακτηρίζονται από διάθεση και κλίμα άριστης συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης της σημαντικής αποστολής και του δύσκολου έργου που έχουν να φέρουν σε πέρας και οι δύο σημαντικοί αυτοί θεσμοί για την πρόοδο και την ασφάλεια του τόπου και των κατοίκων του. 

  Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που ο Δήμος Δελφών το έχει αναγάγει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του και το έχει αποδείξει όχι λίγες φορές έως σήμερα πρωτοστατώντας σε κάθε κινητοποίηση που απειλούσε την αποψίλωση των δομών αστυνόμευσης στην περιοχή, πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σε στενή και αδιάλειπτη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, τους αξιωματικούς, ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Ρούμελη και τον Υποδιευθυντή κ. Σταματέλο, και τους αστυνομικούς υπαλλήλους που την επανδρώνουν.



 Τυχόν στιγμιαίες εντάσεις που ανθρώπινα προκύπτουν και που μπορεί να φάνηκαν προς στιγμή ότι αμφισβητούν αυτή τη στέρεη σχέση εμπιστοσύνης και συναντίληψης, και που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην αγωνία για τη στελέχωση των αστυνομικών δομών στην περιοχή μας, και σε καμία περίπτωση, πάντως, σε κακές προθέσεις ή οτιδήποτε άλλο, δεν είναι ικανές ούτε στο ελάχιστο να αμφισβητήσουν το πνεύμα αγαστής συνεργασίας που χαρακτηρίζει το Δήμο Δελφών και τη δημοτική Αρχή με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας.

Ο Δήμαρχος Δελφών
Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος


Κι ενώ είχαν αποφασίσει,  η  ΔΗΜΤΟ Δελφών Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωνε: 

Η «υποστηρικτική» ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ Δελφών Νέας Δημοκρατίας…


Άμφισσα, 31  Μαΐου  2017
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    
ΔΗΜ.ΤΟ. ΔΕΛΦΩΝ
33100 Άμφισσα
Πληροφορίες : 6972686699
e-mail : siderisxaralampos@hotmail.gr
             
     Η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών εκφράζει τον πολιτικό αποτροπιασμό της  για τις απαράδεκτες πρακτικές μίας απαρχιωμένης και παρωχημένης πολιτικής, σχετικά με τις συνέπειες της έκδοσης του Π.Δ 7/2017(ΦΕΚ14/τΑ/09.02.2017) περί Αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που υπογράφτηκε και υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
    Με την υπογραφή αυτού υποβαθμίστηκαν και οι αστυνομικές υπηρεσίες της Φωκίδας και κατ’ επέκταση η ουσιαστική προστασία-ασφάλεια των πολιτών του Νομού. Επήλθε αναδιοργάνωση οργανικών θέσεων στη  Δ/νση Αστυνομίας Φωκίδος και στα Τμήματα και στους αστυνομικούς σταθμούς.
 Τα «πολιτικά βέλη μας» έχουν στόχο την πολιτική της κεντρικής εξουσίας και του εκπροσώπου του Νομού, αριστερό Βουλευτή και σε καμία περίπτωση τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας που απλά εφαρμόζουν τα ψηφισθέντα.

  Ο Βουλευτής του Νομού αφού υιοθέτησε την αστυνομική υποβάθμιση της περιοχής του και την μείωση των οργανικών θέσεων με έμφαση στις οργανικές θέσεις του αστυνομικού τμήματος της Ιτέας και στους αστυνομικούς σταθμούς Γραβιάς και Δελφών, παρουσιάζεται τώρα ως «Μεσσίας» και «σώζει» το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας.

  Θα το σώσετε  λοιπόν εφόσον επαναφέρετε τις οργανικές  θέσεις των τμημάτων στην προτέρα κατάσταση και θα μεριμνήσετε και για τις περιοχές των Δελφών και της Γραβιάς, καθότι εκλεγήκατε από το Νομό Φωκίδος και οφείλετε να προστατεύετε τους πολίτες του νομού αδιάκριτα.

   Πρακτικές «μαυρογιαλούρου» δεν ανταποκρίνονται πλέον στη σημερινή λογική αφού θα επαναρθώσετε με τη νομιμοποίηση της «πολιτικής σωτηρίας σας» και θα τροποποιήσετε τον αριθμό των υφιστάμενων οργανικών θέσεων των τμημάτων, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της  προστασίας-ασφάλειας των πολιτών μας.


Γραφείο Τύπου
ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών Ν.Δ.

  1. Κατόπιν αυτών, 
  ερωτάται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής:
      -   Τί θα κάνετε κύριε Υπουργέ,  με τους υπηρεσιακούς σας  παράγοντες, που απαξιώνουν φορείς και θεσμούς και απειλούν κι από πάνω για να καλύψουν την στάση τους; 



·       Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, πέρυσι οδηγήθηκαν σε Διοικητική δίωξη Αστυνομικοί της Φωκίδας που δημοσίευσαν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους...

  Τώρα, τί θα κάνετε κύριε Υπουργέ,  με τους υπηρεσιακούς σας παράγοντες, που απαξιώνουν φορείς και θεσμούς;

Και αυτό, γιατί; επειδή διασώθηκαν οι συνάδελφοί τους Αστυνομικοί και το νευραλγικό ΑΤ Ιτέας; 

Και το κάνουν διαψεύδοντας όχι μόνον τους συναδέλφους τους,  όχι μόνον τους θεσμούς, μα ακόμη και αυτή την πολιτική ηγεσία του Νομού, τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου!…
 Δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά την Αστυνομική κάλυψη τόσο μεγάλου μέρους της Φωκίδας,

Είναι στα πλαίσια της πολιτικής του υπουργείου σας αυτές οι συμπεριφορές;;

  
·          2. Κατόπιν αυτών, 
    ερωτάται   ο Πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: 
     -  Τί θα κάνετε κύριε Μητσοτάκηγια το ζήτημα που αφορά την Αστυνομική κάλυψη τόσο μεγάλου μέρους της Φωκίδας; 

     Θα αναλάβετε την ευθύνη για την κοινωνική και θεσμική λειτουργία καθώς και την νομιμότητα των κομματικών σας οργάνων, δεδομένου ότι, επί πλέον, στο συγκεκριμένο όργανο προεδρεύει εν ενεργεία Αστυνομικός της (συγκεκριμένης) Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας...;;


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγαλη μπαρουμα τα δ τυπου δημαρχου και νουδουλας
δεν ξερατε δεν ρωταγατε?
ξερατε αλλα ευκαιρια για να λαλισετε. ετσι???

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα είναι μελετημενα εδω και χρονια.. Όποιος και να ήτανε δήμαρχος το ιδιο αποτέλεσμα θα ητανε... Καλλικράτης ιδου το αληθές παράδειγμα...

Ανώνυμος είπε...

δε βλεπω αντιδρασεις απο δημαρνο αξιωματικους περιφερειας και τοπικη νεας δημοκρατιας
γιατι;;;