Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ




Nα καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους και στη συνέχεια να τους απομακρύνει από την εργασία τους, γιατι «δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα», ζητά από την κυβέρνηση, στην πρώτη της αντίδραση μετά την απόφση της Ολομέλειας του ΕΣ, η ΝΔ. Συγκεκριμένα σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς τονίζουν ότι «η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα», προσθέτουν και ζητούν από την «κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα. Αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους».
Αναλυτικά η δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα.
Αντί να συμμορφωθεί στις φωνές της υπευθυνότητας και της νομιμότητας, προχωρούσε συνεχώς σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.
Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι – αυτήν τη στιγμή – αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.
Εγκλώβισε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σε μια αδικαιολόγητη αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα αρμόδια Υπουργεία.
Έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών.
Δημιούργησε κλίμα αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και έλλειψης δικαιοσύνης στην κοινωνία.
Επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφόρησε στις συνεχείς και στοιχειοθετημένες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Η Κυβέρνηση ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα.
Αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πηγενεται εσεις απο την ΝΔ να μαζέψετε σκουπίδια και να παρεται και το μισθό που παίρνουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι..

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα κολημα που υπάρχει??? Ναι θα συμφωνήσω οτι η κυβέρνηση παραβιάσε το σύνταγμα και τις νομοθεσίες.. Αυτή την στιγμη 15,000χιλιαδες ειναι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους δημους.. Επειδή ειμαι ΝΔ απο εμένα θα παρουν μαυρο όπως και απο τους υπόλοιπους.. Γιατι ο Κ Μητσοτάκης δεν περνει θεση για τους ρομα που θέλουν να βάλουν στημ αστυνομία και τα πανεπιστήμια????? Αλλα τα παει να τα βάλει με τους φτωχούς εργατες τον 580ευρο... Κριμα