Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«Γαλαζοπράσινη» ηγεσία ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά συμβασιούχων -Στηρίζει απεργοσπάστες για τα «κουκιά»


Σε μία ακόμη αθλιότητα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το πόσο ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τους συμβασιούχους, προχώρησε η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 Συγκεκριμένα, σε μια απίστευτη ανακοίνωση,  μνημείο συνδικαλιστικής “αλητείας”  που αποδεικνύει ότι ο γνωστός Μπαλασόπουλος μπορεί μεν να πηγαίνει πλέον μόνο τα Σάββατοκύριακα στην Ομοσπονδία (σ.σ. για να μην τον βλέπουν τα “κακά” μάτια;) αλλά τo πνεύμα του και το επίπεδο της συνδικαλιστικής πρακτικής του, όχι μόνο είναι παρών αλλά και έχουν μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρό, κατηγορεί την aftodioikisi.gr για «σύστημα της δημοσιογραφικής «Χαβούζας» που με ψεύδη και ανυπόστατες ειδήσεις προσπαθεί να υλοποιήσει συμβόλαια… διαφόρων αφεντικών»!!!!!!!

Για ποιο λόγο: Γιατί, όπως μας κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι που πήγαν το πρωί στην κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών και τους γιουχάισαν όταν τους είδαν να μαζεύουν τα σκουπίδια της Αθήνας,  γράψαμε ότι: Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων αλλά και αυτοί του ΕΔΣΝΑ δεν συμμετείχαν στις κινητοποίησεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάτι που, όπως μας μετέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους.
Πέραν της καταγγελίας, η είδηση διασταυρώθηκε, καθώς το αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού λειτουργούσε κανονικά μέχρι το μεσημέρι, ενώ και στον ΕΔΣΝΑ έμπαιναν κανονικά όλα τα απορριμματόφορα. Εκτός όμως από αυτό, είναι χαρακτηριστικό ότι το Σωματείο ΕΕΔΑ που ανήκει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην πλειοψηφία του είναι ψηφοφόροι του …Τράκη και της παρέας του (σ.σ. είναι πολλές οι ψήφοι …Τράκη και γι’ αυτό απέκλεισες και συνεχίζεις να αποκλείεις τους συμβασιούχους!), έλαβε απόφαση να συμμετάσχει μετά το δημοσίευμα τηςaftodioikisi.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν σαφής ότι οι καταλήψεις των αμαξοστασίων θα ξεκινούσαν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. 
Παράλληλα, όμως, όπως προκύπτει και από την πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του ΕΔΣΝΑ, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όπως ισχυρίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της, επικαλούμενη μια ανύπαρκτη ανακοίνωση του ΔΣ και των εργαζόμενων του ΕΔΣΝΑ που δεν έχει σταλεί ούτε στην aftodioikisi.gr ούτε και σε κανένα άλλο ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υλοποιώντας της απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας και ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξυπηρετεί μόνο τα απορρίμματα που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητους χώρους».
EDSNA_AFTODIOIKISI
Αντί, λοιπόν, οι γαλαζοπράσινοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην aftodioikisi.gr που με το δημοσίευμά της έσπασε έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό που πήγαινε να στηθεί, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πού έχουν γραμμένους τους συμβασιούχους, για τους οποίους οι ίδιοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην Ομοσπονδία και να μην ψηφίζουν και πόσο ενδιαφέρονται για τα «κουκιά» των απεργοσπαστών που φαίνεται ότι έχουν «μπετοναρισμένα», επιτίθεται με μπαλασοπούλεια φρασεολογία και επιχειρήματα στην aftodioikisi.gr.

Δυστυχώς, γι’ αυτούς οι εργαζόμενοι στους δήμους και, βεβαίως, οι συμβασιούχοι τους έχουν καταλάβει. Μετά από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ήξεραν: Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα «κουκιά» για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Ακόμη κι αν προέρχονται από απεργοσπάστες, που υπονομεύουν τον αγώνα των συμβασιούχων.-
EDSNA_AFTODIOIKISI
Αναλυτικά η (απίστευτη) ανακοίνωση, μνημείο συνδικαλιστικής “αλητείας”, της ΠΟΕ-ΟΤΑ την οποία έγραψαν, υιοθέτησαν και δημοσιοποίησαν ΜΟΝΟ οι «γαλαζοπράσινοι».
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντώντας σε όσους επιχειρούν να παραπληροφορήσουν, να προπαγανδίσουν και να δημιουργήσουν ρήγμα μεταξύ των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζει, πώς δεν θα τα καταφέρουν. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα απομονώσουν το σύστημα της δημοσιογραφικής «Χαβούζας» που με ψεύδη και ανυπόστατες ειδήσεις προσπαθεί να υλοποιήσει συμβόλαια… διαφόρων αφεντικών.
Υπάρχουν και οι άλλοι που θέλουν να σπεκουλάρουν σε κατασκευασμένες και δοσμένες ειδήσεις με στόχο επίσης να διαρρήξουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων. Των συμβασιούχων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και την ατέρμονη στάση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. περί δήθεν αντιμετώπισης οριστικά του προβλήματος.
Σήμερα το πρωί, η ιστοσελίδα «Aftodioikisi.gr» ανέβασε μία είδηση πώς οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων και στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ειδικά στο κλείσιμο των γκαράζ στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Τους παρουσίασε, κοινώς, ως απεργοσπάστες.
Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, τόσο οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων όσο και του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με ανακοινώσεις τους απαντούσαν εγγράφως στις «Κασσάνδρες» και τους καλοθελητές που ουκ ολίγες φορές έχουν προσπαθήσει να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να παραπληροφορήσουν, άλλοτε γιατί αυτό εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και άλλοτε επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Τα Δ.Σ. των Σωματείων της Διεύθυνσης Καθαριότητας αποφάσισαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με μία σειρά από δράσεις, όπως τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου στην Ιερά Οδό, συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις 10:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Σωματείων του Δήμου Αθηναίων.
Σε ανάλογο ύφος και αυτή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υλοποιώντας της απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας και ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξυπηρετεί μόνο τα απορρίμματα που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητους χώρους».
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει πώς ενωμένοι και μαζικά αντιμετωπίζουν τα κοινά προβλήματα τους. Είναι και η διαφορά που κάνει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την πιο μαχητική Ομοσπονδία του Δημοσίου Τομέα. Αυτό φαίνεται πώς ενοχλεί και αρκετοί μηχανεύονται τρόπους για να το αλλάξουν θέλοντας να προωθήσουν και τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τους απαντάμε πώς θα αποτύχουν.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΥΓ Είναι σαφές ότι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία ενοχλεί την «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όμως, όση λάσπη κι αν ρίξουν, εμείς θα είμαστε ΕΔΩ για να στηρίζουμε τους εργαζόμενους, και όχι τα δικά τους “κουκιά”. Και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε ΕΔΩ ακόμη κι όταν οι εργαζόμενοι τους στείλουν, όπως έστειλαν τον μέντορα τους Μπαλασόπουλο, στην σύνταξη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: