Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Πλωτάρχης κατέθεσε μήνυση για μόλυνση του Κορινθιακού, με αφορμή την αύξηση των μεδουσών

Ζητά παρέμβαση της εισαγγελέως για την καταστροφή στην περιοχή 
Πλωτάρχης κατέθεσε μήνυση για μόλυνση του Κορινθιακού, με αφορμή την αύξηση των μεδουσών

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης, για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων σε βάρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου από την υπεραλίευση και τη μόλυνση της θάλασσας που έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών.   

Έπειτα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου της παρουσίας μεγάλου πληθυσμού μεδουσών στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) και του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, ο κ. Σταμάτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην κ. Δημητρίου με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβασή της για την οικολογική καταστροφή της εν λόγω περιοχής.   

Συγκεκριμένα, o κ. Σταμάτης ζητεί «να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του Κορινθιακού Κόλπου 

Ακόμη αναφέρει ότι η μόλυνση και η υπεραλίευση που συντελείται στον Κορινθιακό Κόλπο, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μεδουσών, οι οποίες μετακινούνται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρο τον κόλπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των λουομένων και προσθέτει ότι η «αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια τη διατάραξη της "πελαγικής τροφικής αλυσίδας" που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους». 


Επίσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελίες ψαράδων, «την περασμένη βδομάδα στο Αίγιο, αλιευτικά σκάφη «σήκωσαν» μέσα σε ένα βράδυ 85 τόνους ψάρια και επιπλέον 45 τόνους σε μια δεύτερη εξόρμηση τους, ενώ αδύνατος κατέστη ο εντοπισμός τους!!!!!!!!!». 

Πηγή: www.lifo.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ε.Δ.Ε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΠΟΥ - ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΛΗΜΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.......

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει δηλαδή να κάνει μήνυση ένας δικομανής τ.αξιωματικός του ναυτικού για να κάνουν την δουλειά τους κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Περνάει απ το μυαλό μου πως όλη αυτή η παρατηρούμενη "παραλυσία" όπως αναφέρει ο προηγούμενος σχολιαστής έχει αντίκτυπο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τι λέει ο κος Πάνος Καμμένος για το χάλι στον Κορινθιακό , μιας και ήδη τρίζουν τα λείψανα του πατρός του;

Ανώνυμος είπε...

θα ξεκινήσει μια μαραθώνια συζήτηση , θα αρχίσει μια έρευνα άπατη , θα βάλουν μπρος μερικές εξωλέμβιες φοσκωτών λιμενικού και αυτό θάναι όλο . Μη γελιέστε . Θα κολλήσουμε στον ορθογραφικό έλεγχο των κειμένων και στην καθαρογραφή των "πορισμάτων" . Δεν είναι τυχαία η κατάντια μια χώρας που δεν επιχητεί το δίκαιο αλλά το συμφέρον.
Στο βωμό του συμφέροντος θυσιάζεται η πολιτική η ηθική και το μέλλον των νέων ανθρώπων αυτής της χώρα , τα παιδιά της οποίας ψάχνουν απεγνωσμένα αποκούμπι στις Ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά που έχουν σύστημα και σεβασμό στην λειτουργία του κράτους.
---και στο τέλος του καλοκαιριού θα βγεί και ο υπουργός γεωργίας να βάλει νέα τέλη αλιείας στους ερασιτέχνες ψαράδες , αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του Κορινθιακού κόλπου........

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ 2 ΦΟΡΕΣ ΦΟΡΟΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΩΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν σχολιαζαμε λιγοτερο και δρουσαμε περισσοτερο οπως ο εν λογω κυριος, και κυριως απο μαζικους φορεις, δεν θα ηταν ο Κορινθιακος σε αυτο το χαλι! Ομως ουτε μια οργανωση δεν δρα συντονισμενα για την υγεια μας και τη σωτηρια του οικοσυστηματος! Αυτοι ειμαστε!