Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Χωρίς βίζα πλέον τα ταξίδια μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας



Από το πρωί της Κυριακής, μετά από σχεδόν μια δεκαετία διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Κίεβο και Βρυξέλλες, διεξάγονται χωρίς βίζα τα ταξίδια από την Ουκρανία προς χώρες – μέλη της ΕΕ και αντιστρόφως, αρκεί οι ταξιδιώτες να είναι κάτοχοι των νέων βιομετρικών διαβατηρίων. Είτε πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια είτε για αναψυχής.

«Αναμένουμε αύξηση 30% σε σχέση με τώρα στην επιβατική κίνηση, αν κρίνουμε από τον αριθμό βιομετρικών διαβατηρίων που έχουν λάβει ουκρανοί πολίτες μέχρι στιγμής. Μιλάμε για 4 εκατ. διαβατήρια», αναφέρει εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής.

Η κατάργηση της βίζας αφορά ταξίδια διάρκειας μέχρι και 90 ημερών, για αυτό οι αρχές έχουν δικαίωμα να ελέγχουν και τα εισιτήρια επιστροφής όσων ταξιδεύουν.

Επίσης, σύμφωνα με το Euronews, αφορούν ταξίδια είτε για ιατρικούς λόγους είτε για επαγγελματικούς είτε για τουρισμό. Μάλιστα, από τους πρώτους που έσπευσαν να επωφεληθούν ήταν κάποιοι φίλαθλοι της Εθνικής Ουκρανίας, που ταξίδεψαν αυθημερόν στο Ελσίνκι προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα τους στον αγώνα με την Φινλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: