Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Reuters: Κανείς δεν ωφελείται αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Το πρακτορείο Reuters διερωτάται σε άρθρο του «ποιος ωφελείται αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει;», για να απαντήσει πως «ούτε οι πιστωτές της ούτε η κυβέρνησή της».
elladaxreok-e-3217

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, αυτό είναι καλύτερος λόγος να ελπίζουμε ότι οι έντονες συνομιλίες για το εάν η χώρα αξίζει την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, θα λήξουν φιλικά πριν από την ώρα αποπληρωμής του δανείου 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Εάν η λογική επικρατήσει, η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι σε χάος, αλλά όχι στο χείλος του γκρεμού, επισημαίνει το Reuters.
Ο λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις της χώρας έχουν τραβήξει τόσο πολύ, συνεχίζει το άρθρο, είναι πως όλες οι πλευρές είναι παράλογες, με τον τρόπο τους. «Η Γερμανία, de facto ο μεγαλύτερος πιστωτής, αρνείται να προχωρήσει εάν δεν κάνει το ίδιο και το ΔΝΤ, ακόμη και αν οι διεθνείς δανειστές φέρνουν όλο και λιγότερα στο τραπέζι», αναφέρει.
Ακόμη, το πρακτορείο σημειώνει ότι το ΔΝΤ επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτικά τοξικές δεσμεύσεις προκειμένου να πετύχει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να μειώσει γενναία τις συντάξεις ή το αφορόλογητο όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: