Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Υψηλοί τόνοι για τη διαφθορά στη Βουλή ή με άλλα λόγια….:

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»



Με τον κ. Αλ. Τσίπρα να σημειώνει ότι η μάχη που, όπως είπε, δίνει η κυβέρνησή του κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής θα συνεχιστεί («έχει μέλλον αυτή η ιστορία», είπε χαρακτηριστικά) και τον κ. Στ. Θεοδωράκη να υποστηρίζει ότι «η αδιαφάνεια και η διαφθορά συνεχίζεται», αλλά και να καταθέτει προτάσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου, πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή περιορισμένη μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών συζήτηση με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού για τη βλάβη που προκαλεί η διαφθορά στη δημοκρατία και στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναμενόταν, έστρεψε τα βέλη του στις προηγούμενες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας πως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όχι εξαιτίας ανικανότητας, αλλά στη βάση πολιτικών επιλογών, συνέβαλαν ώστε να μη δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα περιόριζε το φαινόμενο της διαφθοράς. Στον αντίποδα, υποστήριξε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα σαράντα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αποτελέσματα και θα υπάρξουν και άλλα. «Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι έχουμε μαγικό ραβδί και μαγικές λύσεις. Μπορεί να μην καταφέραμε να πιάσουμε τα ποσά τα οποία ευελπιστούσαμε όταν ξεκινάγαμε, ιδίως στον χώρο του λαθρεμπορίου. Ομως πρέπει να παραδεχτείτε ότι τα αποτελέσματά μας είναι αξιόλογα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Κάνετε ένα λάθος», σχολίασε αμέσως ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Συγκρίνετε και προσπαθείτε συνέχεια να συγκρίνετε τις δικές σας μέρες με τις πιο άσχημες μέρες του παρελθόντος. Εμείς σας λέμε και σας καλούμε να αναμετρηθούμε με το παρελθόν, να χτυπήσουμε τη διαφθορά, να χτυπήσουμε τις συντεχνίες, να χτυπήσουμε τα συμφέροντα και να μη μιλάμε συνέχεια για το παρελθόν, που έχει καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό. Να τολμήσουμε να μιλήσουμε για τα λάθη του παρελθόντος, αναμετρώμενοι με αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός. Και εκεί νομίζω ότι η κυβέρνησή σας έχει αποτύχει». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί σοβαρά με τα «πόθεν έσχες» ορισμένων υπουργών του, όπως π.χ. με αυτό του κ. Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά «κάποιοι έχουν κότερα, κάνουν διακοπές στα ακριβότερα σαλέ της Ευρώπης και στο “πόθεν έσχες” τους δηλώνουν ότι συνολικά έχουν πέντε-έξι χιλιάδες και αναρωτιέμαι πώς πάνε στην Αυστρία; Με οτοστόπ;».

Η φράση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Αμύνης, ο οποίος υποστήριξε (με tweet) ότι η ενασχόλησή του με την πολιτική τον έχει κάνει φτωχότερο και κατήγγειλε τον κ. Θεοδωράκη ότι «αφού μετέτρεψε το Ποτάμι σε ξεροπόταμο με βοθρολύματα κουβαλώντας σακίδια της διαπλοκής, έχει το θράσος να μιλάει σε όσους πληρώνουμε φόρους και δηλώνουμε εισόδημα από καθαρές πηγές». Το tweet του κ. Καμμένου και κυρίως η αναπαραγωγή του από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν έμεινε αναπάντητο από το Ποτάμι. «Οι θλιβεροί αυτή τη φορά είναι κάποιοι δήθεν αριστεροί “δημοσιογράφοι” σε “αριστερά” sites και βέβαια κάποιοι στην ΕΡΤ που παίζουν συνεχώς και με πηχυαίους τίτλους τις υβριστικές απαντήσεις του κ. Καμμένου στις συγκεκριμένες καταγγελίες για το διάτρητο “πόθεν έσχες” του. Ποιος ξέρει, την άλλη φορά μπορεί να τους πάρει μαζί του στο σαλέ στις Αλπεις», σχολίασε η Σεβαστουπόλεως.

Γιώργος Σ. Μπουρδάρας "Κ"

Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: