Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ιτέα : Αποκριάτικες εκδηλώσεις με το "Ξωτικό του Αγιόνερου" να ανοίγει πανηγυρικά το Ιτιώτικο Καρναβάλι 2017 (φωτό)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το «Ξωτικό του Αγιόνερου» άνοιξε, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πανηγυρικά τις εκδηλώσεις του Ιτιώτικου Καρναβαλίου 2017. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.
Η Υποκριτέα Θεατρική Συντεχνία, συμμετέχοντας και φέτος όπως και πέρυσι στα αποκριάτικα δρώμενα της Ιτέας παρουσίασε  «Το ξωτικό του Αγιόνερου», μια αποκριάτικη θεατρική παρέμβαση, που σατιρίζει τα γεγονότα της πόλης μας. Ο κόσμος χάρηκε  την παράσταση όπως την χαρήκαν και οι 12 συντελεστές της παράστασης και έβαλε τον κόσμο  στον αποκριάτικο ρυθμό της. Στην αποκριά όλα επιτρέπονται, δεν υπάρχει χώρος για παρεξηγήσεις, υπάρχει χώρος για χαρά, γέλια και καρναβάλι.
Την σκηνοθεσία έκανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Αποστόλου επάνω σε κείμενα που έγραψε ο Αποστόλης Τσιάμης. Τα κείμενα πήραν την τελική τους μορφή, μέσα από το κέφι και τις ιδέες του κάθε συντελεστή της ομάδας, που μπόρεσε να βάλει την δική του πινελιά και να κάνει το έργο μια εξαιρετική συλλογική προσπάθεια.
Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος το «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» με τα αποκριάτικά δρώμενα που με πολύ μεράκι στήθηκαν από τους ταλαντούχους χοροδιδάσκαλούς ξεσήκωσε τον κόσμο.
Το Πολιτιστικός Σύλλογος "Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας» έκλεισε τη βραδιά παρασύροντας τον κόσμο σε ένα ξέφρενο πάρτυ με μουσική δεκαετίας ‘60 .
Τα εδέσματα που με πολύ μεράκι ετοιμάστηκαν από τους συλλόγους της πόλης μας, ικανοποίησαν και γαστρονομικά τους παρευρισκόμενους.
 Θερμές ευχαριστίες αξίζουν σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τους συλλόγους που συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης:
Πολιτιστικός Σύλλογος "Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας»
Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Όμιλος Ιτέας "Το χοροστάσι"
Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας
Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας
Σύλλογος Συνταξιούχων Ιτέας-Κίρρας-Τριταίας
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΥποκρΙτέα Θεατρική Συντεχνία»
ΚΑΠΗ ΔΕ Ιτέας
Δημοτική Φιλαρμονική Ιτέας
Να ευχαριστήσουμε την κ. Ιωάννα Καστανά – Γουώρθ για την παρουσίαση της βραδιάς.
Να ευχαριστήσουμε επίσης, τo Τμήμα Τροχαίας Ιτέας, το Λιμεναρχείο Ιτέας και την Π.Υ. Ιτέας.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας GALAXIAS FM ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, όλους όσοι αποθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό και τις βιντεοκάμερες τους την εκδήλωση,  καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης, ΕΒΕ Φωκίδας και Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.
Οι Αποκριάτικες  Εκδηλώσεις της Ιτέας συνεχίζονται και σας περιμένουμε στην επόμενη μεγάλη μας εκδήλωση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Πλατεία της Κίρρας στις 18:00’.
Ακολουθούν φωτογραφίες από Πάνο Μπαλντά και Πέτρο Βέργο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Εκ της ΔΕ Ιτέας






























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφου μπαινετε στον κοπο να κανατε ευχαριστιες να το κανετε σωστα.ελεος πια με τους πολιτικους που ανα 4τιες βγαινου που ειναι η φωτο με τον κοσμο τα παιδια κ αλλα οοοεεεοοο???