Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Το ΕΒΕΠ προτείνει συστέγαση των κέντρων υποστήριξης δανειοληπτών στα Επιμελητήρια

KORKIDIS VASILIS



Με επιστολές του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, τον αναπλ. Υπουργό, Α. Χαρίτση, τον Υφυπουργό, Σ. Πιτσιόρλα, τον Γ.Γ. του Υπουργείου, Η. Ξανθάκο, τον Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Α. Παπαδεράκη, τον Γ. Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Θ. Λαμπριανίδη, τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Π. Κορκολή, τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γ. Τζιάλλα, τον Γ.Γ. Βιομηχανίας, Ε. Ζαφείρη, τον Ε.Γ. Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φ. Κουρμούση, τις οποίες κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε., Κ. Μίχαλο και στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Χώρας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδης πρότεινε την παραχώρηση δωρεάν χώρου, εντός του κτιρίου του Ε.Β.Ε.Π. για τη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Δανειοληπτών Πειραιά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας για την αντιμετώπιση του μείζονος σημασίας ζητήματος διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, ιδιωτών και επιχειρήσεων, πρόκειται να δημιουργηθούν 30 αντίστοιχα Κέντρα ανά την Ελλάδα. Στα ΚΕ.Υ.Δ. θα απευθύνονται οι δανειολήπτες για υποστήριξη ( π.χ. υποβοήθηση στη συμπλήρωση εντύπων/ αιτήσεων κ.λπ.) αλλά και για ενημέρωση, αναφορικά με τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία για τη ρύθμιση των υποχρεώσεών τους, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, τα σημεία που πρέπει να προσέξουν, τις επιπτώσεις από την αφερεγγυότητα κ. ά. Η κεντρική υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας θα συντονίζει τη λειτουργία των κατά τόπους κέντρων και θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο για την κεντρική υποστήριξη των ΚΕ.Υ.Δ., σε εξειδικευμένα νομικά και οικονομικά θέματα. Επίσης, θα τηρεί ιστοσελίδα στην οποία θα δημοσιοποιούνται όλες οι σχετικές πληροφορίες και οδηγίες για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και θα δίνονται απαντήσεις, ενιαίες σε όλη τη χώρα, σε ειδικά ερωτήματα. Η χρηματοδότηση της λειτουργίας τους θα εξασφαλιστεί με πόρους από το ΕΣΠΑ.


Σε δήλωσή του, ο Β. Κορκίδης, επισήμανε: «…ως γνωστόν, τα Επιμελητήρια, με τη μοναδική δυναμική που διαθέτουν μπορούν να αποτελέσουν δομές, ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριό μας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του εν λόγω εγχειρήματος και την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει για την επιχειρηματική κοινότητα και προκειμένου να συμβάλλει στη σημαντική αυτή προσπάθεια που καταβάλλεται και στην επίτευξη συνεργειών για την Πολιτεία πρότεινε να διαθέσει δωρεάν χώρο για τη λειτουργία του ΚΕ.Υ.Δ. Πειραιά, στο κτίριό του για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά…».


http://limani24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: