Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται πολύ σύντομα η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Τσίπρας: Έρχεται πολύ σύντομα η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα


Τη βεβαιότητα ότι η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει “πολύ σύντομα” εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Κάγιο Λάρα, επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos, που προήλθε από το κίνημα των “αγανακτισμένων”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, σχολιάζοντας πως αλλάζει μέσα σε λίγες μόλις μέρες ένας νόμος μετά από παρέμβαση της τρόικας, και μάλιστα με μόνο 147 ψήφους, και προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία και δε δίνει καμία εμπιστοσύνη στο λαό ότι μπορεί να διαπραγματευθεί το ζήτημα του χρέους.

Ανέφερε ακόμα πως είναι για γέλια και για κλάματα το γεγονός ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αν και δημιούργησαν όπως είπε 1,5 εκατομμύριο ανέργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς τα τελευταία χρόνια, “πανηγυρίζουν γιατί, λένε, έφεραν την ανάπτυξη”.

Ο ίδιος προανήγγειλε πως το 2015 θα σταματήσει η λιτότητα στην Ευρώπη από την Ελλάδα και“από μια αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” και εξήγησε πως, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως το ζήτημα του χρέους είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό, συγκροτεί συμμαχίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο, ώστε να διεκδικήσουν οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μία δίκαιη και βιώσιμη λύση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: