Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών της Φωκίδας , αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν Άμφισσας , και των Κέντρων Υγείας , το Δ/Σ του σωματείου εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την συνάντηση φορέων του νομού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο , και τις «θετικές εντυπώσεις» που αποκόμισαν οι φορείς όπως αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν Άμφισσας, ήρθε αρχικά η παραίτηση επιμελητή ιατρού της παθολογικής κλινικής και έπειτα του Διευθυντή της  Παθολογικής κλινικής για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα προβλήματα δεν επιλύονται με ευχολόγια.
Η  κυβέρνηση της λιτότητας και των μνημονίων που συνεχώς περιορίζει τις παροχές προς τους πολίτες και προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του ιδιωτικού κεφαλαίου , αδιαφορεί για την λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού.
Μοναδικό μέλημα είναι  όχι η παροχή υγείας αλλά τα οικονομικά νούμερα ,με αποτέλεσμα  ο πολίτης ωθείτε στα ιδιωτικά κέντρα, σε  εξωτερικούς ιατρούς  για θεραπεία ή σε νοσοκομεία εκτός νομού που και πάλι τον επιβαρύνουν οικονομικά.
Καμία λύση από τις τελευταίες διοικήσεις του νοσοκομείου και πως  άλλωστε να υπάρξει , όταν οι  διοικήσεις ακολουθούν τις εντολές αυτών που τις διόρισαν.
Έδιναν «λύσεις» που δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού , ιατρικού και νοσηλευτικού, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο για προσλήψεις όταν την τελευταία τετραετία αποχώρησαν περίπου 55 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας .
Και επειδή τώρα το νοσοκομείο δεν διαθέτει κανένα παθολόγο πλέον , με θράσος θα υποστηρίξουν πως ήταν  προσωπική  επιλογή η παραίτηση, εμείς όμως θα τους  υπενθυμίσουμε πως  ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής διεμήνυε πως θα παραιτηθεί αν συνεχιστεί αυτή η ερημοποίηση του Νοσοκομείου από ιατρούς, και προσωπικό και οι εφημερίες καλύπτονται από παρεμφερείς ειδικότητες.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση του σωματείου αναφέραμε πως η ώρα που ο πολίτης θα αναγκάζεται να πουλά την περιουσία του για να πάει στο γιατρό είναι κοντά! Τώρα πλέον λέμε πως η ώρα αυτή έφτασε!!!
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                       ΣΑΜΠΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: