Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πρόμαχος: Μια ταινία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα



Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου κυκλοφορεί επισήμως η ταινία μυθοπλασίας που πραγματεύεται την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με τίτλο "Πρόμαχος". Μια ιδιαίτερη ταινία, που αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των Βρετανών.


 
 
Το έργο είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Αγγλίας και Γαλλίας, με αναγνωρισμένο διεθνές cast, η ταινία των δύο Αμερικανών σκηνοθετών, ελληνικής καταγωγής, αδερφών Voorhes, ανοίγει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, μέσα από μια ερωτική ιστορία και με φόντο την εκρηκτική ατμόσφαιρα της Αθήνας του 2011.

Η υπόθεση αφορά μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων. Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο εξετάζοντας τα επιχειρήματα των μηνυτών, αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια η ομάδα καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης. 
Σημειώνεται πως γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ακρόπολη, με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Giancarlo Giannini, ο Paul Freeman, ο Michael Byrne και οι Έλληνες ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ειρήνη Κατσαρού, Κέλλυ Ελευθερίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Μόρτζος, Σπύρος Φωκάς, Παντελής Κοντογιάννης και Κασσάνδρα Βογιατζή. 

 
Η επίσημη πρεμιέρα στον κινηματογράφο Village at The Mall. 

επίσημο Video



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: