Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΙΤΕΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ !





Εδώ και μια πενταετία σχεδόν η Ιτέα ήταν και δυστυχώς παραμένει μέχρι και σήμερα έρμαιο των ληστών.


Ομολογουμένως λόγω οικονομικής κρίσης τα κρούσματα ληστειών έχουν αυξηθεί .

Δεν δέχομαι ότι είμαστε ένας απλός αριθμός της στατιστικής υπηρεσίας  , ζούμε σε μια μικρή , σχεδόν κλειστή κοινωνία , στην Ιτέα ζούμε !
Εμείς και εμείς είμαστε  , σε μια πόλη με 3 (τρείς) εισόδους/εξόδους όλες κι όλες. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον , ξέρουμε τι γίνεται και σ αυτό που όλων οι απόψεις συγκλίνουν είναι πως αν εξαιρέσουμε ένα μικρό ποσοστό από κλοπές που πραγματοποιούνται από διερχόμενους ληστές ή τσιγγάνους ή περιστασιακούς κλέφτες μας έχουν γδάρει 2-3 άτομα γνωστά και μη εξαιρετέα (έχουν καταδικαστεί πολλάκις και κυκλοφορούν ακόμα έξω…  )  


Τους ξέρουν οι αστυνομικοί τους ξέρουν και οι λιμενικοί ( αφού ξελάφρωσαν πέρσι όλες τις βάρκες στην μαρίνα σκαφών από τα πετρέλαια καθώς και μερικά αυτοκίνητα που δεν κλείδωνε η τάπα βενζίνης ) .

Έχουν  διαρρήξει  μαγαζιά στην παραλία  σπίτια μέρα μεσημέρι , γραφεία  , αποθήκες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας , πάντα με το ίδιο κόλπο , ένας φιλάει τσίλιες και ένας κάνει την μπούκα (από ανοιχτό παράθυρο ή ανοίγει ένα με λοστό).
Και έχουν το θράσος πάντα να ξαναγυρνάνε εκεί  που βρήκαν κάτι να «τζουρνέψουν» μετά από μία εβδομάδα ή μετά από ένα μήνα.

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε  δύο μαγαζιά με συναγερμούς στην Ιτέα...
( και άλλα 2-3 στην  Άμφισσα , αλλά εκεί έχουν τους τσιγγάνους και τους δικούς τους γνωστούς άγνωστους…)

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και ακόμα και 100 ευρώ να χαθούν από ένα σπίτι είναι απώλεια που μπορεί να σε κάνει να εκραγείς.

Θα μπορέσει ο νέος Αντιδήμαρχος Ιτέας (σαν  πρώην αστυνομικός) να κάνει ξανά την Ιτέα ένα ασφαλές μέρος για τις οικογένειές μας και τις επιχειρήσεις μας ή κάποια μέρα δυστυχώς θα φωνάξει κάποιος θύτης « Ουρανία…. Το δίκανο!!!!» και  θα μας γράψουν ξανά οι εφημερίδες?


« Μίρκας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: