Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για το Νοσοκομείο 'Αμφισσας


               
   
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕΙ     ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ…………………
        Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη δημοσιότητα και κινητικότητα,- προς θεού όχι των ‘’αρμοδίων’’-, σε σχέση με  την υπολειτουργία, ουσιαστικά με το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άμφισσας αφού παραιτήθηκε και ο Διευθυντής της.
    
    Μάλλον όμως πρόκειται για υπερβολές και ανακρίβειες  καθώς όλοι οι διαμαρτυρόμενοι δεν αξιολογούν άλλα πράγματα που μπορούν να προκύψουν από αυτό το κλείσιμο, όπως π.χ.
       Θα βοηθήσει καταρχήν στη σύσφιξη των σχέσεων στις γειτονιές.  Για θυμηθείτε τις σκηνές της αξέχαστης ταινίας η κυρά μας η μαμή. Ωραίες εποχές, να μη ξεσπιτωνόμαστε κιόλας σε νοσοκομεία και τέτοιες περιττές πολυτέλειες.
       Θα αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες των γερόντων, να αισθάνονται ρε παιδί μου και χρήσιμοι  τώρα χωρίς τις συντάξεις τους. Πφφ, φάρμακα και αηδίες. Μαντζούνια, γιατροσόφια, ξόρκια, μια χαρά φαίνονται. Άντε και κανένα ευχέλαιο για τους θρησκευόμενους (καλού κακού και για τους μη) να τονώνεται και το θρησκευτικό συναίσθημα.
      Θα μας δοθεί η δυνατότητα μικρών ευχάριστων διαλλειμάτων. Έχεις ένα πυρετό; Μια βολτίτσα στη Λαμία (αν είναι και εκεί ανοικτό) αλλιώς ο Βόλος τι είναι; Δυόμισυ ώρες δρόμος, έχει και ωραία τσιπουράδικα.
      Καλή βέβαια  η πλάκα αλλά ας βάλουμε όμως κι εμείς την άτιμη κόκκινη γραμμή (την αυθεντική, όχι αυτή της συγκυβέρνησης που από την πολλή μη χρήση άλλαξε χρώμα).
        «Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο ΡΕΕΕΕΕ». Ναι, ΡΕΕΕΕΕ, γιατί το θέμα δε σηκώνει φιοριτούρες και ευγένειες. Όποιος το κλείσει- και το κλείνει με αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται βήμα-βήμα τα τελευταία χρόνια- να ξέρει ότι σκοτώνει κόσμο και ας μας πουν οι εισαγγελείς μπας και είναι και εκ προμελέτης;
          Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής με την πολιτική της αποκαλύπτει ακόμα και στους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της, ότι προσεγγίζει την υγεία ως ένα ευτελές προϊόν προς πώληση σε τιμή ευκαιρίας.
          Για μας στο Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό.
          Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φωκίδας καλεί όλους τους πολίτες να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση και κλείσιμο του νοσοκομείου μας στηρίζοντας και τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου που είναι αγώνας του λαού της Φωκίδας.

 Άμφισσα 27/11/2014                           Η Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: