Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ας δώσουμε δημοσιότητα στην Φωκίδα....




ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;
 
Για τους περισσότερους ανθρώπους ο καλύτερος τόπος είναι ο δικός τους τόπος. Για κάποιους τυχερούς όπως όλοι εμείς που  τόπος μας είναι η Φωκίδα  συμφωνούν και οι επισκέπτες της περιοχής. Και αν όχι στο ότι μένουμε στον καλύτερο τόπο του κόσμου, όλοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το τόπο μας και τις ομορφιές του, σαφώς περισσότερο απ’ ότι επιτάσσει  η στοιχειώδης ευγένεια. 
Κάτι δεν πάει καλά όμως και εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε τον εαυτό μας, ενώ σε άλλους καταραμένους τόπους, καυτούς ή παγωμένους και έρημους, κάτι κάνουν, κάπως τα καταφέρνουν οι εκεί ιθαγενείς και όχι μόνο επιβιώνουν αλλά ευημερούν κιόλας. Τι φταίει;

Ίσως το ότι εμείς εδώ ανήκουμε σε ένα ανθρώπινο υποείδος περιορισμένων δυνατοτήτων που μόνο η υπακοή και η εξάρτηση από κτηνοτρόφους μπορεί  να μας σώσει. Και να βρούμε και έναν θεό από αυτούς που είναι για ανίκανους  και κάνει χατίρια χωρίς κόπο από τους πιστούς του, και να προσευχόμαστε ο κτηνοτρόφος να είναι ευγενικός μαζί μας. 

Ίσως γιατί εδώ και πολλές δεκαετίες, όλοι αυτοί που ψηφίζουμε για τα προεκλογικά τους προγράμματα που τάζουν οργάνωση της τοπικής οικονομίας, ανάπτυξη και δουλειές για όλους, τελικά  το μόνο που έκαναν ή  προσπάθησαν να κάνουν για τον τόπο μας, αυτόν τον όμορφο και πλούσιο τόπο σύμφωνα με όλους τους επισκέπτες του, ήταν  φυλακές, στρατόπεδα μεταναστών, στρατόπεδα των απανταχού της Ελλάδας νομάδων,  όποιων   κατατρεγμένων και καταφρονημένων κ.λ.π. 
Πρόσθεσαν και ελεύθερη  ανάπτυξη σε κάθε γωνιά και σε κάθε κορυφή όλων των δραστηριοτήτων  που  δεν θέλει κανένας στον δικό του τόπο γιατί  προσφέρουν πλούτο σε λίγους και φτώχια και ασθένειες στους πολλούς και ψάχνουμε να βρούμε γιατί λιγοστεύουμε σαν πληθυσμός σταθερά από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Και το ίδιο συνέβαινε στον δικό μας τόπο ακόμα και τις δεκαετίες των παχιών αγελάδων γι όλη την Ελλάδα. Και που είσαι ακόμα τώρα που όλη η Ελλάδα βουλιάζει!!!!!

Ας ακουστούμε επιτέλους για κάτι. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο οι μεγάλοι αρματολοί, κλέφτες και τρομοκράτες της Ελλάδας. Παλαιοκώστας και 17 Νοέμβρη πέρασαν από εδώ. Εδώ ένας φυλακισμένος  μαχαίρωσε θανάσιμα έναν φύλακα και φεύγοντας από εδώ και φτάνοντας σε φυλακές της βορείου Ελλάδας κατέληξε νεκρός μέσα στην φυλακή από άγριο ξυλοδαρμό ή ότι έφταιξε τελικά.  

Μίζες και σκάνδαλα. Και μας είπαν στις ειδήσεις και μας άκουσαν ότι υπάρχουμε σε όλη την Ελλάδα. Εμπρός λοιπόν, ίσως  η ίδια η «αγορά» να μας δείχνει τι μας αναλογεί. Ζήτω μας! Ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία μας. Ίσως αφού δεν έχουμε σταθεί άξιοι για κάτι καλύτερο, να σκεφτούμε αυτό που είχε πει ένας μεγάλος ξένος «παίχτης» της πολιτικής που ήξερε ότι ακόμη και αν κάποιοι σε βρίζουν, για το σύνολο της  «αγοράς» αυτό είναι διαφήμιση και μας άφησε κληρονομιά την φράση «Βρίσε με όσο θες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου».   

Ναι λοιπόν, ο μακελάρης  που γάζωσε πριν λίγες μέρες  ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα είναι «απόφοιτος» της δικιάς μας σχολής  Μαλανδρίνου. Ένας ακόμα «διάσημος» πέρασε από εδώ πριν γίνει γνωστός. Διαδώστε το! Εάν είναι το καλύτερο για το οποίο μπορεί να βρεθεί στην δημοσιότητα η Γκιώνα ο Παρνασσός και οι Δελφοί, ας γίνει  έτσι. 

Για την "Καρτερία"
φίλος αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: