Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Συμφωνία εξαγοράς της Makro από την εταιρεία «Σκλαβενίτης»



Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry, μέλους του γερμανικού Metro Group στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.

Η αξία επιχείρησης της συναλλαγής ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση της «Σκλαβενίτης» που σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της χονδρικής, ενώ παράλληλα επεκτείνει για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της εκτός Αττικής.


Σημειώνεται ότι η «Σκλαβενίτης», με κύκλο εργασιών σήμερα 1,2 δισ. ευρώ περίπου και 8.500 εργαζομένους, έχει παρουσία 110 καταστημάτων λιανικής στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της Makro θα λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Makro κατά το τελευταίο έτος ανήλθε σε 300 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Σκλαβενίτης», «μετά την απόφαση της Metro AG να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, είδαμε την ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε μια αγορά που μας ενδιέφερε. Κινητήρια δύναμη και στη νέα μας προσπάθεια αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας.

Με την προσθήκη της Makro στον όμιλό μας εκτιμούμε ότι δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας».

Ο κ. Olaf Koch, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Metro AG δήλωσε: «Στην εταιρεία "Σκλαβενίτης" βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη για το Cash & Carry στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατέχει μία πολύ καλή θέση στην ελληνική αγορά και μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες με τη Makro, κάτι που εμείς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μόνοι μας.

Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε την επενδυτική μας πολιτική που εστιάζει σε χώρες όπου διαθέτουμε το κρίσιμο μέγεθος και αντίστοιχα μερίδια αγοράς, ώστε να έχουμε προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε από μόνοι μας αυτό το πλάνο τα επόμενα χρόνια. Με την ένταξη στον όμιλο "Σκλαβενίτης", θα ανοίξουν νέες προοπτικές για τη Makro και είμαστε πεπεισμένοι ότι η εταιρεία μας και όλοι οι εργαζόμενοί της θα μείνουν σε πολύ καλά χέρια».


"Κ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: