Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΙΤΕΑ-ΛΑΡΝΑΚΙ... Δικαίωμα Χρήσης Αιγιαλού. Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Δελφών


Ο Δημήτρης Μπάκας, μέλος των «ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» παρουσιάζει αναλυτικά σε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ, τον τρόπο παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο, του Δικαιώματος Χρήσης του Αιγιαλού & της Παραλίας εντός της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Ιτέας από την S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε. και τις επιπτώσεις αυτής.
 
Η παραχώρηση αυτή λήγει στις 22/1/2015. Η εταιρεία με αίτημά της προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, ζητάει εκ νέου την παραχώρηση του χώρου. Ο τρόπος που παραχωρείται η συγκεκριμένη περιοχή, το «ΛΑΡΝΑΚΙ», για την συγκεκριμένη χρήση τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις κυρίως ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης της Ιτέας και εκπροσώπων της εταιρείας. Πολλές φορές προκάλεσε ένταση, έχει γίνει λόγος για το αν υπάρχουν επιπτώσεις από την χρήση στην Υγεία των κατοίκων, αν ο τρόπος που οι Αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν το θέμα είναι ο ενδεδειγμένος, έχει προκαλέσει αντεγκλήσεις ανάμεσα σε πολίτες που έχουν όφελος οικονομικό από την συγκεκριμένη χρήση, με εκείνους που θεωρούν πως πρέπει να τηρηθούν όσα προβλέπει η Νομοθεσία, υπάρχει παραπληροφόρηση για όλα τα παραπάνω. Τέλος έχουν γίνει από πολίτες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Όλα αυτά, από τους Νόμους που διέπουν την συγκεκριμένη χρήση Γης & Αιγιαλού, την Σύμβαση παραχώρησης που έχει ξεκινήσει από τις 22/1/1965 και την ανανέωση αυτής έως σήμερα, τις Περιβαλλοντικές Μελέτες που προσκομίζονται κάθε φορά από την εταιρεία για κάθε ανανέωση, Πως υλοποιούνται και ΑΝ υλοποιούνται οι μελέτες αυτές, ο τρόπος αντίδρασης και οι θέσεις των κατοίκων, μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα που γεννιούνται και πρέπει οι Αρμόδιοι Φορείς της Αδειοδότησης να απαντήσουν, βρίσκονται στην ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Δελφών, η οποία ταυτόχρονα θα κοινοποιηθεί προς κάθε Αρμόδιο Φορέα και Υπηρεσία.
 
Την παρουσιάζουμε χωρίς άλλα σχόλια.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ..
ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΡΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ..
ΤΩΡΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ (ΘΕΛΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΤΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!
ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ..
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ..ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ!!!