Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΙΤΕΑ... Οι πυροσβέστες έσωσαν τον 60χρονο ψαρά

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ η επιχείρηση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός ερασιτέχνη ψαρά στην περιοχή περιοχή ανάμεσα στην Ιτέα και τη Δεσφίνα.

Η βάρκα του χτύπησε στα βράχια και καταστράφηκε. Ο ίδιος σκαρφάλωσε, αγκιστρώθηκε σε αυτά και εγκλωβίστηκε εκεί. Ενημέρωσε τις αρχές και ξεκίνησε αμέσως η έρευνα αφού ο ίδιος δεν γνώριζε που ακριβώς βρισκόταν.
Μετά από πολύ ώρα ο άνδρας εντοπίστηκε ωστόσο η περιοχή ήταν δύσβατη και οι διασώστες δεν μπορούσαν για αρκετές ώρες να τον προσεγγίσουν. Στην προσπάθεια να τον βοηθήσουν συμμετείχε και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος, το οποίο τον πλησίασε, ωστόσο ο ψαράς δεν μπορούσε να πιάσει την ανεμόσκαλα με αποτέλεσμα και αυτή η προσπάθεια να καταλήξει χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης ο δυνατός άνεμος δεν επέτρεπε στο σκάφος του λιμενικού να πλησιάσει στα βράχια.
Τελικά πυροσβέστες της Ιτέας ανέβασαν από τα βράχια τον 60χρονο άνδρα. Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία που προσέφεραν την δική τους βοήθεια αφού το δύσβατο της περιοχής έκανε δύσκολο το έργο της διάσωσης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕ ΩΣ ΑΜΕΣΟ ΑΙΤΗΜΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΜΕΣΑ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΙΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Π. Υ. ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ !!!!! ΟΣΟ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 2.36 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΙΑ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ !!! ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ , Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΑ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ !!!!!!!!

Thanpa είπε...

Ολόκληρη η βόρεια πλευρά του Κορινθϊακού είναι χωρίς περιπολικό σκάφος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!! Ας κάνουν κάτι οι ιθύνοντες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρη η βόρεια πλευρά του Κορινθϊακού είναι χωρίς περιπολικό σκάφος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!! Ας κάνουν κάτι οι ιθύνοντες!!!