Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Συνέντευξη Παν. Μέγκου στην Αυγή


Μέγκος Παναγιώτης: Δήμος Δελφών - Αξίζει και να ζεις και να αγωνίζεσαι γι' αυτόν
- Η περιοχή της Φωκίδας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα οικονομικού μαρασμού, μετανάστευσης, αλλά και στις δομές υγείας - πρόνοιας. Πώς ακριβώς έχει η κατάσταση και σε ποιο βαθμό το Μνημόνιο την επηρέασε;
Η Φωκίδα και ο Δήμος Δελφών χωροταξικά είναι στο κέντρο της Ελλάδας. Ανήκουν σε αυτήν τέσσερα από τα μεγαλύτερα βουνά της χώρας, πλούσια σε ορυκτά, η λεκάνη του Μόρνου που υδρεύει την Αττική, το πρώτο Χιονοδρομικό, ο ελαιώνας της Άμφισσας, οι Δελφοί, προορισμός παγκόσμιας φήμης. Τα 10 τελευταία χρόνια ο πληθυσμός στον νομό μειώθηκε πάνω από 20%. Αυτός ο προνομιακός τόπος στο κέντρο της Ελλάδας οδηγείται σε μαρασμό, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών, που αποτυπώνονται σε εκατοντάδες άχρηστες μελέτες και σε έργα άσχετα και ασύνδετα με την κοινωνική ανταποδοτικότητα και ωφέλεια.
Το περιβάλλον που δημιούργησαν ήταν πρόσφορο για τις μνημονιακές πολιτικές. Κλείσιμο Κ. Υγείας, αποδυνάμωση του Γ. Ν. Άμφισσας, συγχώνευση σχολικών μονάδων, κατάργηση βρεφονηπιακών σταθμών. Χαριστική βολή στη μεσαία και μικρή επιχείρηση και αιμορραγία της παραγωγικής γενιάς του τόπου, που μεταναστεύει στο εξωτερικό.
Οι ίδιοι άνθρωποι που τα «κατάφεραν» όλα αυτά έρχονται πάλι σήμερα να διεκδικήσουν τον δήμο με άλλο μανδύα, ως Δούρειος Ίππος.
Είναι χρέος μας να τους ανατρέψουμε, μαζί με τις πολιτικές τους.
- Οι ανθυποψήφιοί σας γιατί δεν μπορούν να δώσουν λύσεις; Με ποιο τρόπο εσείς θα φέρετε τους πολίτες στο προσκήνιο;
Οι επικεφαλής των συνδυασμών, οι οποίοι συμμετείχαν μέχρι τώρα ως μέλη της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δ.Σ., ψήφισαν και συμπορεύτηκαν με τις πολιτικές που υποθήκευσαν το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχουν παρελθόν το οποίο προκαθορίζει το μέλλον τους. Όσον αφορά τους επικεφαλής των συνδυασμών που δεν άσκησαν εξουσία, δε λειτούργησαν ούτε ως αντιπολίτευση.
Οι Πολίτες στο Προσκήνιο πορευτήκαμε μέσα από διαδικασίες, διαφανείς, συμμετοχικές, πλουραλιστικές, δημοκρατικές. 
Προσπαθήσαμε και μπολιάσαμε την αποστεωμένη ολιγαρχική δημοκρατία τους, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και εντός της κοινωνίας, με ισχυρότατες ενέσεις άμεσης δημοκρατίας. Δημιουργήσαμε συνθήκες παρέμβασης των πολιτών. Αυτή είναι η ταυτότητά μας, με την οποία επιδιώκουμε να υπηρετήσουμε, μαζί με την κοινωνία, τον Δήμο Δελφών.
Αντλήθηκε από: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: