Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ... Νοθεία στις εκλογές (με τρεις απλούς τρόπους)


Νοθεία στις εκλογές (με τρεις απλούς τρόπους)
Ένα παλιό κόλπο για τους εκάστοτε υποψήφιους Δημάρχους, Προέδρους ή Συμβούλους ήταν και είναι τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια. Μιας και ο τρόπος που διεξάγονται οι εκλογές δεν έχει αλλάξει και πολύ τα τελευταία 60 χρόνια (εκτυπωμένα ψηφοδέλτια, κάλπες με σφραγίδα, παραβάν, κτλ), τα κόλπα παραμένουν αναλλοίωτα και εφικτά, ειδικά στην περιφέρεια που το κάθε εκλογικό κέντρο θα μετράει δύο χούφτες ψήφους.
Κόλπο πρώτο: Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια που ο σταυρός είναι χρώματος μπλε ή μαύρου. Κατά 99% στα εκλογικά κέντρα υπάρχουν μόνο μπλε στυλό οπότε μπορείτε να σταυρώσετε από πριν το ονοματάκι σας με μαύρο στυλό, να το δώσετε στον ψηφοφόρο που πίνει νερό στο όνομά σας και να τσεκάρετε την άλλη ημέρα αν είναι στο σακούλι…
Κόλπο δεύτερο: Σύμφωνα πάντα με τον εκλογικό νόμο είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια που ο σταυρός είναι πριν ή και μετά το όνομα του υποψήφιου. Το 90% πάντως βάζουμε τον σταυρό μπροστά. Για σίγουρα αποτελέσματα μαύρο σταυρό και μετά το όνομα μόνο εσείς θα έχετε…
Κόλπο τρίτο: Σύμφωνα πάντα με τον εκλογικό νόμο είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια που ο σταυρός είναι στο όνομα όχι των συμβούλων αλλά του Δημάρχου (μετράει υπέρ του κόμματος).
Μεταξύ μας προτιμάω αυτή την μικρή νοθεία στις εκλογές από το ό,τι κάνουν στην Αμερική με λογισμικά, και ψηφοδέλτια με τρύπες, και προγράμματα που βγάζουν τον Πρόεδρο αφού βγάλουν άκυρα τα μισά ψηφοδέλτια του αντιπάλου (όπως έγινε στην Φλόριντα για να βγει ο Μπους…)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ... Ανακοίνωση υποψηφιότητας (για αρχάριους)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ... Α΄ ΜΕΡΟΣ: "Μάθε πόσους ψήφους θα πάρεις στις εκλογές!" (Οδηγίες για αρχάριους)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσθέτοντας στην πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει με ερεθίσματα από την τρέχουσα τοπική πραγματικότητα:

Πρωτοδεύτερος τρόπος νοθείας στις μπανανίες (όπως η Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό) είναι το τάξιμο. Το τάξιμο ως γνωστό δεν κλείνει το σπίτι αυτού που τάζει. Κλείνει το σπίτι του θύματος βλάκα που πιστεύει ότι του τάζουν. Λαμπρό παράδειγμα με δημόσιες αναφορές οι εκλογές του 2010 όπου τουλάχιστον 2.000κορόιδα περιμένουν ακόμα να διοριστούν ή να διορίσουν τα παιδιά τους ( 2.000 σε μόνο μία εταιρία) και για να ελπίζουν ψήφισαν αυτούς που προκαλούν και προωθούν την ανεργία που τα μαστίζει. Μπανανίες άλλωστε θεωρούνται οι χώρες που κατοικούνται από ανάλογου επιπέδου κατοίκους επίπεδο πιθήκου, με ανάλογη αντίληψη και μνήμη. Και αν παρεξηγήθηκε κάποιος ας μου πεί πώς χαρακτηρίζεται το θύμα το οποίο, κάποιος απλώνει χέρι και του κλέβει συστηματικά το φαί πάνω από το τραπέζι του και αντί να τσακίσει αμέσως μόλις το καταλάβει αυτό το χέρι, κάθετε άπραγος και όταν ο κλέφτης του πετάει τα αποφάγια του κάνει και χαρούλες ευγνωμοσύνης κουνώντας την ουρά του; Πώς χαρακτηρίζεται αυτός που φτάνει στο ελεεινό επίπεδο να ψηφίζει αυτόν που προκαλεί την ανεργία και την δυστυχία επειδή έχει την ηλιθιότητα να πιστεύει ότι από τους χίλιους αυτός θα είναι ο εκλεκτός και οι άλλοι τα κορόιδα, θύματα το ρεμαλιού πολιτικού και του ίδιου που τον ψήφισε. Και με την ευκαιρία πώς χαρακτηρίζεται αυτός που κάνει παρέα με φίλους του άνεργους ή με παιδιά άνεργα, για νύχτες ατελείωτες μοιράζεται τον πόνο του, συμπονά και τον συμπονάνε για την δυστυχία της ανεργίας και ταυτόχρονα βαθιά μέσα στην ελεεινή και μίζερη ψυχή του γνωρίζει και κρατάει κρυφό ότι αυτός θα γίνει στις εκλογές συνεργάτης του εγκληματία που τους έχει βυθίσει στην ανεργία για να βολέψει τον εαυτούλη του; Γνωρίζοντας ότι έχει συμφωνήσει την προδοσία των δικών του ανθρώπων και όχι λύση για όλους μαζί.
Ενδιαφέρουσες επιστημονικές προεκτάσεις Μέχρι τις εκλογές του 2010 δεν ξέραμε σε πόσα κορόιδα έταζαν δουλειά σε κάθε εκλογές και ούτε τα κορόιδα το ήξεραν. Τώρα που όλοι γνωρίζουν, πόσα κορόιδα θα ξεπεράσουν προς τα κάτω και αυτό το επίπεδο του πιθήκου και θα ξαναπιστέψουν το ίδιο παραμύθι; Πόσα κορόιδα είναι ταυτόχρονα και τόσο κομπλεξικά ώστε να πιστέψουν ότι αυτοί θα είναι οι εκλεκτοί και οι υπόλοιποι 1999 τα πραγματικά κορόιδα;

Δευτεροπρώτος τρόπος νοθείας είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί. Λαμπρό ρεσιτάλ δίνεται στις τρέχουσες εκλογές Λαμπρά παραδείγματα όμως έχουμε και από αντιδράσεις υποψήφιων θυμάτων που έχοντας καταλάβει ότι τα ρεμάλια που επιδίδονται σε αυτό το σπόρ δεν έχουν πια καμία δύναμη να βλάψουν, ούτε για δουλειές δίμηνα πεντάμηνα και μεταθέσεις ούτε για αυθαίρετα ούτε, ούτε, ούτε, μόλις τολμήσει κάποιος να υπαινίχθη απειλή τον διαολοστέλνουν. Γι’ αυτό και τα ρεμάλια απευθύνονται όλο και περισσότερο στους πιο αμόρφωτους και όσους θεωρούν βλάκες που δεν υπάρχει περίπτωση να τους έχουν καταλάβει. Λαμπρότερα ακόμη περιστατικά ακόμα και σε δημόσιους χώρους αναμένονται πλησιάζοντας στην κάλπη καθώς τα κουκιά δεν θα βγαίνουν και θα επέλθει πανικός και ακόμα μεγαλύτερα λάθη εκτίμησης για το ποίος μπορεί να είναι βλάκας και αμόρφωτος.

Άσε που ο κόσμος είναι στα κάγκελα και περιμένει αφορμή να ξεδώσει μπας και γλυτώσει το εγκεφαλικό και τα ρεμάλια είναι στην κοσμάρα τους νομίζοντας ότι βρισκόμαστε ακόμη στην προηγούμενη δεκαετία.