Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Προς τους ελαιοπαραγωγούς του ελαιώνα της Άμφισσας


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                      Άμφισσα   25-4-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                         Αριθμ Πρωτ. 
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                    
Ταχ. Δ/νση:  Γιδογιάννου 31                                                 
Ταχ. Κώδικας: 33100  Άμφισσα                                          
Τηλέφωνο: 2265350548
Fax: 22650-29997  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής του ελαιώνα της Άμφισσας

Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της φετινής χειμερινής περιόδου, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη σε υπερβολικό βαθμό αυτοφυούς βλάστησης, σε όλο το οικοσύστημα της Π.Ε. Φωκίδας. Η βλάστηση αυτή, πέραν του ότι ζημιώνει και παρεμποδίζει την ανάπτυξη των καλλιεργειών, δημιουργεί με την αποξήρανσή της σοβαρούς κινδύνους για το ξέσπασμα πυρκαγιάς. Κατά συνέπεια, πρέπει να φροντίσετε εγκαίρως για την καταστροφή της αυτοφυούς αυτής χλοομάζας.
 
Η υποχρέωση αυτή απορρέει και από τις επιμέρους συμβάσεις ένταξης στα διάφορα προγράμματα του ΥΠ.Α.Α.ΑΤ. για όλους τους παραγωγούς της περιοχής.
 
Πέραν τούτου, έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον παραδοσιακό ελαιώνα, που αποτελεί μνημείο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
 
Καλούμε όλους όσους έχουν ενδεχομένως παραμελήσει μέχρι στιγμής την καλλιέργεια των αγροτεμαχίων τους και κυρίως την καταστροφή της αυτοφυούς βλάστησης, να ενεργήσουν άμεσα προς αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών από πυρκαγιές, τη φυσιολογική και απρόσκοπτη ανάπτυξη των ελαιδένδρων τους, αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους.
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αυτη ηταν η κυρια αιτια της καταστροφης του ελαιωνα και και ενημερωνετε και τους αγροτες για τις υποχρεωσεις τους για τη διαφυλαξη του παραδοσιακου ελαιωνα?για τις δικες σας υποχρεωσεις,για τις ευθυνες σας,γι'αυτους που προκαλεσαν τη φωτια,για τις ανυπαρκτες υποδομες για τις οποιες εχετε εισπραξει χρηματα,γι'αυτους που αλλαξαν τις καταθεσεις τους για να προωθησουν τα συμφεροντα τους,για την αδιαφορια σας,για τις ανυπαρκτες ενεργειες σας για την αποδωση ευθυνων και για τις αποζημιωσεις,για την κοροιδια σας ποτε θα μας ενημερωσετε?ρε ουστ απο δω υποτακτικοι που τολματε και ζητατε και ψηφο.ας ξυπνησει επιτελους ο κοσμος