Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μια οφειλόμενη απάντηση στη βουλευτή Φωκίδας κα. Μανδρέκα


Είναι προφανές ότι για κάποιους εδώ στο Δήμο Δελφών, ο "ενεργός πολίτης" είναι έννοια ακατανόητη. Σε αυτό το συμπέρασμα τελικά καταλήγω μετά τον καταιγισμό από "κοσμητικά" επίθετα τα οποία μου προσάπτουν οι διάφοροι ανώνυμοι και επώνυμοι που σχολιάζουν στο διαδίκτυο, ενοχλημένοι προφανώς επειδή παρουσίασα ποια πραγματικά είναι η κατάσταση στο χώρο της υγείας στο νομό μας.
Αρχή μου είναι, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, να μην ασχολούμαι με ανώνυμους. Στους επώνυμους όμως και ειδικά τους θεσμικούς, θεωρώ χρέος μου να απαντώ και αυτή την φορά σειρά έχει η αξιότιμη βουλευτής μας η κ. Μανδρέκα. Στην συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Galaxias fm" την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη με χαρακτήρισε ανημέρωτο, ότι διασπείρω ψευδής ειδήσεις και ότι κάνω υποτιθέμενο ρεπορτάζ. Δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι τα Κέντρα Υγείας Ιτέας - Λιδωρικίου ΔΕΝ κλείνουν και ουδέποτε ετέθη τέτοιο ζήτημα. Ειλικρινά δεν επιθυμούσα τα πράγματα να φτάσουν στο σημείο που έφτασαν, θα προτιμούσα να μην χρειαζόταν να απαντήσω καν. Δυστυχώς όμως αναγκάζομαι να το κάνω.
Η απάντησή μου λοιπόν στην κ. Μανδρέκα είναι το ίδιο το Ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Δωρίδας για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου, το οποίο λέει ότι:
Εμείς οι πολίτες της Δ.Ε Λιδωρικίου εκφράζουμε την οργή μας για το κλείσιμο του Κ.Υ Λιδωρικίου. Πρόκειται για μια απόφαση σκανδαλώδη, απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που πετσοκόβει τα δικαιώματα μας για τη στοιχειώδη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Για αυτό λέμε: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.
14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
21 ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
25 ΕΩΣ 30 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, της Βουλευτού Νομού κ Ασπ. Μανδρέκα, του Διοικητή του Γ.Ν Άμφισσας και του Δημάρχου για απρόσκοπτη λειτουργία του Κ.Υ που καθησύχαζαν τους Δημότες ότι τάχα δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα.
Θα αγωνιστούμε ενάντια σε όποιους μας στερούν το δικαίωμα στην υγεία.
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Σ' αυτούς τους συμπολίτες μας πρέπει να απαντήσει τώρα η κ. Μανδρέκα όχι σε μένα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, μάλιστα! Κάτσε και περίμενε...Για να απαντήσει πρέπει να κάνει πρώτα αυτοκριτική αλλά μάλλον της είναι άγνωστη η διαδικασία. Ποιο απ' τα ελάχιστα αλλά θριαμβολογούντα δελτία τύπου που έβγαλε αντιστοιχούν σε αποτελεσματική παρέμβασή της;