Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο πόλεμος των… χρωμάτων στις εκλογές ΟΤΑ – Όλοι θέλουν να είναι «λευκοί» αλλά….

Έναν μεγάλο πονοκέφαλο έχουν στο υπουργείο Εσωτερικών και την Singular Logic, την εταιρεία που για μια ακόμη χρονιά θα αναλάβει την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ο πονοκέφαλος δεν αφορά τις ευρωεκλογές αλλά τις δημοτικές και περιφερειακές και ακούει στο όνομα «χρώματα υποψηφίων».
 
Όπως γράφει η «Καθημερινή» αλλά και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι υποψήφιοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία πλην εκείνων του ΚΚΕ και ίσως και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να τους αποκαλούν «ανεξάρτητους» και να έχουν ως χαρακτηριστικό τους το λευκό χρώμα. Όμως τα κόμματα που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους αξιώνουν δίπλα στους υποψηφίους να είναι τα δικά τους χρώματα και όχι το άσπρο.
 
Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υποψήφιας σε δήμο της Αττικής που απείλησε με μήνυση το aftodioikisi.gr γιατί σε ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι είναι προερχόμενη από τη ΝΔ!
 
Όπως γράφει η εφημερίδα χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά δηλώνει ανεξάρτητος, άρα η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί το πράσινο και ο ίδιος το λευκό, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που, επίσης, επιθυμούν το λευκό αλλά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που τους στηρίζουν αξιώνουν το «πορτοκαλοπράσινο» αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης που ο ίδιος θέλει το «γαλανόλευκο» (ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ) αλλά η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό των Πολύδωρα-Ζώη επιθυμεί το μπορντό. Μύλος!….












Oι χρωματισμοί των αποτελεσμάτων που έδωσε η Singular Logic στις δημοτικές εκλογες εκλογές του 2010 για την Αθήνα

www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: