Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δελφίνια έσωσαν κολυμβητή από καρχαρία

Ένα κοπάδι δελφινιών στη Νέα Ζηλανδία συνόδευσε για μία ώρα Βρετανό κολυμβητή, για να τον προστατέψει από λευκό καρχαρία, ο οποίος τον είχε αντιληφθεί.
Ο κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Άνταμ Ουόκερ επιχειρούσε να διανύσει μια απόσταση 16 μιλίων κολυμπώντας, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ μη κυβερνητικής οργάνωσης που δρα για την προστασία των φαλαινών και δελφινιών, όταν εντόπισε έναν λευκό καρχαρία να βρίσκεται ακριβώς από κάτω του.
Πάνω στην ώρα, και πριν προλάβει ο καρχαρίας να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, έκαναν την εμφάνιση τους περίπου 10 δελφίνια, τα οποία έμειναν ανάμεσα στον κολυμβητή και τον καρχαρία, μέχρι ο τελευταίος να απομακρυνθεί και να πάψει να αποτελεί κίνδυνο.
Κολύμπησε υπέρ των δελφινιών αλλά τελικά εκείνα τον προστάτευσαν από καρχαρία
Άνθρωποι της αποστολής που τον συνόδευε, για να παράσχουν βοήθεια σε περίπτωση που χρειαστεί, κατέγραψαν σε βίντεο τον κολυμβητή από το Νότιγχαμ να κολυμπάει συνοδευόμενος από τα δελφίνια, με τον ίδιο να δηλώνει ότι πιστεύει πως τα δελφίνια έμειναν μαζί του για περισσότερο από μια ώρα, με σκοπό να τον προφυλάξουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δελφίνια προστατεύουν ανθρώπους, καθώς το 2004 απέτρεψαν επίθεση λευκού καρχαρία σε τέσσερα άτομα σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: