Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Και ο Αντώνης Σαμαράς στον κόσμο τον δικό του… Ίδια κασέτα, ίδια ψέματα


Νέα συνέντευξη του Πρωθυπουργού με το ίδιο κενό όμως περιεχόμενο. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της, χωρίς περαιτέρω βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.
Τώρα πως γίνεται να ζούμε με δανεικά αλλα να μην χρειαζόμαστε πλέον τους δανειστές που μέχρι πρότινος υμνούσε, μόνο ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει.

Και αφού πλέον δεν χρειαζόμαστε χρήματα απ” έξω γιατί βιάζεται να υπογραφούν τα νέα μέτρα που μας… δένουν ισόβια με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ; Η στάση του Πρωθυπουργού είναι πλέον αχαρακτήριστη.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Δεν έχουμε δημοσιονομικό κενό, δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό. Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές αν απαιτηθεί (μα καλά δεν βγήκαμε πριν το Πάσχα); », ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πιάσαμε πάτο, και τώρα μπορούμε μόνο να ανέβουμε και θα ανέβουμε (μα καλά δεν μας έχει πει πως έχουμς σωθεί και πλέον βαδίζουμε στον δρόμο της ανάπτυξης;)», πρόσθεσε.

Και δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων. Όπως είπε, η Ελλάδα πλέον στρώνει στους επενδυτές κόκκινο χαλί.

Επίσης, εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 η χώρα δεν θα έχει απλώς πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα. «Αυτό», πρόσθεσε, «σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να δανειζόμαστε καθόλου». Και σε αυτή την τελευταία του κουβέντα αποκαλύπτει πλέον πως ο μόνος λόγος που δανειζόμαστε είναι για να πληρώνουμε το χρέος και όχι για την βοήθεια του λαού που υποφέρει.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: