Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΑ "ΜΑΧΑΙΡΙΑ" Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ! ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!


ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται τα αρχικά προτεινόμενα να στελεχώσουν επιτροπές στελέχη της ΝΔ γίνονται
-Τονίζουν ότι με αυτές τις κινήσεις αυτές επιδιώκεται ένα απόλυτα ελεγχόμενο και συρρικνωμένο “μαγαζί”
- Για το θέμα παρεμβαίνουν οι : Κ. Παπαθανασίου, Βασίλης Καραγιάννης, Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου, Σωτήρης Σωτηρόπουλος και Γιάννης Γούρας
Για εσωκομματικές εκκαθαρίσεις μακιαβελικού τύπου με στόχο την πλήρη χειραγώγηση της νέας ΝΟΔΕ Φωκίδας κατηγορείται από τα αρχικά προτεινόμενα να στελεχώσουν συγκεκριμένες επιτροπές μέλη η νέα ηγεσία της οργάνωσης με αφορμή την αδικαιολόγητη, όπως ισχυρίζονται, αντικατάσταση τους μετά από πρόταση της νέας δοτής προέδρου κας Ανθής Ματσάκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας όταν εκλέχθηκε πρόεδρος ο κος Καραγιάνης είχε εκ του καταστατικού το δικαίωμα να προτείνει στο Οργανωτικό στα κεντρικά του κόμματος κάποια μέλη προκειμένου να στελεχώσουν συγκεκριμένες επιτροπές με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ΝΟΔΕ.
Τότε, σύμφωνα και με τη δική του δήλωση που παραθέτουμε παρακάτω, ο κος Καραγιάννης είχε προτείνει τους:
Α. Υπεύθυνο Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας
Λιάνα Πιλάλα
Β. Υπεύθυνη Οργανωτικού
Γεωργια Καπαρέλη – Καπούρου
Γ. Επιτροπή Δεοντολογίας
Δημήτρης Καραχάλιος και Βλάσης Αρβανιτάς
Δ. Οικονομική Επιτροπή
Γιάννης Γούρας, Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Μάλιστα σύμφωνα με όσα επικαλείται ο ίδιος ο κος Βασίλης Καραγιάννης αλλά και το ρεπορτάζ μας όλα αυτά τα μέλη ουσιαστικά προτάθηκαν από τα κορυφαία πολιτικά στελέχη του νομού και συγκεκριμένα:
Από τη βουλευτή κα Μανδρέκα προτάθηκαν οι κκ : Λιάνα Πιλάλα και Βλάσης Αρβανιτάς
Από τον πολιτευτή κο Παπαθανασίου οι : κκ Καπαρέλη- Καπούρου και Δημήτρης Καρχάλιος
Από το δήμαρχο Δελφών κο Φουσέκη ο κος Γούρας ενώ ο κος Σωτηρόπουλος προτάθηκε κυρίως από τον κο Παπαθανασίου αλλά τύγχανε και της εμπιστοσύνης του κου Καραγιαννη επειδή είχε διατελέσει στο παρελθόν υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ και είχε σημαντική εμπειρία στα οργα- νωτικά ζητήματα. Όλους αυτούς η νέα πρόεδρος αποφάσισε να τους αντικαταστήσει , χωρίς να εξηγήσει τους λόγους αφού δεν πρόλαβε να γίνει ούτε μια συνεδρίαση για να διαπιστωθεί τυχόν ανεπάρκειά τους , με τις φήμες να οργιάζουν για παρασκηνιακή παρέμβαση της κας Μανδρέκα, συμπέρασμα που εξάγεται από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν αντικαταστάθηκαν αυτοί που η ίδια πρότεινε αρχικά ενώ και η νέα πρόεδρος, η κα Ματσάκη, θεωρείται της στενής της επιρροής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η κα Ματσάκη στη θέση τους πρότεινε τους κκ Ηρακλή Κουτρούμπα, Στέλιο Κουρελή και Στάθη Θάνο ενώ η κα Πιλάλα από Υπεύθυνη Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας που αρχικά ήταν μετατέθηκε ως υπεύθυνη Οργανωτικού ενώ ο τέως αντιδήμαρχος (από Σουβάλα) του δήμου Δελφών κος Στάθης Θάνος καταλαμβάνει τη θέση του Υπεύθυνου Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας . Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε τηλεφωνική συνομιλία με την κα Ματσάκη ισχυρίστηκε ότι το γεγονός αυτό το γνώριζε τουλάχιστον ο κος Παπαθανασίου , κύκλοι του οποίου διαβεβαίωναν την ΩτΦ ότι τον ενημέρωσε μεν ότι θα κάνει αλλαγές λέγοντάς του τα νέα ονόματα όμως κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι οι αρχικά προτεινόμενοι από τη κα βουλευτή
θα παραμείνουν στα πόστα τους. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι ο κος Παπαθανασίου επέμενε ειδικά για τον κο Σωτηρόπουλο τον οποίο θεωρεί πολύτιμο στέλεχος της οργάνωσης αλλά η κα Ματσάκη του δικαιολόγησε την αποφασή της λέγοντας ότι “τα έχει κάνει θάλασσα στη Δωρίδα και δεν πρέπει να είναι” Τέλος να σημειώσουμε ότι στην καταρχάς τηλεφωνική δήλωσή της η κα Ματσάκη ισχυρίστηκε ότι τις τελικές αποφάσεις για τη στελέχωση των επιτροπών παίρνει το Οργανωτικό του κόμματος , μετά βεβαίως από την πρόταση του προέδρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες αλλαγές αποφασίστηκαν εκ των ΄άνωθεν.
Αν βεβαίως ισχύει αυτό , που εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε, τότε πολύ απλά η κα Ματσάκη θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή του Οργανωτικού που απορρίπτει τις αρχικές προτάσεις και αιτιολογεί την αποφασή του.
Κώστας Παπαθανασίου “Όσοι επιδιώκουν το διαχωρισμό θεωρώ ότι θα τους καταδικάσει η ίδια η κοινωνία”
“Έμενα με ενδιαφέρει κυρίως η επιτυχία της κυβέρνησης και η προοπτική της χώρας ώστε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια και την επιτήρηση της τρόικα . Όσοι κεντρικά αλλά και τοπικά υπηρετούν την ενότητα του κόμματος και άρα την επιτυχία της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή , τους επικροτώ. Όσοι επιδιώκουν το διαχωρισμό θεωρώ ότι θα τους καταδικάσει η ίδια η κοινωνία η οποία επιθυμεί ομαλές εξελίξεις και όχι διασπαστικές ενέργειες»
Βασίλης Καραγιάννης “τι ακριβώς ήταν ύποπτο;;;”
Λυπάμαι για τις αλλαγές και τις κινήσεις της κας Ματσάκη. Αλήθεια πως μπορεί να γνωρίζει αν είναι ικανά ή όχι τα στελέχη που τοποθέτησα στη ΝΟΔΕ όταν ακόμη δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά το νέο όργανο; Αλήθεια με ποια κριτήρια έκανε τις αλλαγές όταν αυτά τα μέλη εκ του καταστατικού δεν είχαν δικαίωμα ψήφου παρά μόνο λόγου και προτάσεων;;
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι τοποθέτησα :
Α. Υπεύθυνο Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας Λιάνα Πιλάλα
Β. Υπεύθυνη Οργανωτικού Γεωργία Καπαρέλη
Γ. Επιτροπή Δεοντολογίας Δημήτρης Καραχάλιος και Βλάσης Αρβανιτάς
Δ. Οικονομική Επιτροπή Γιάννης Γούρας, Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Όλοι αυτοί, με εξαίρεση τον κο Σωτηρόπουλο, διεκδίκησαν μια θέση στο νέο όργανο και δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν.
Έτσι θεώρησα δίκαιο να πάρει ο καθένας από μια θέση με γνώμονα την ενότητα της οργάνωσης αφού, εκτός των άλλων, ο καθένας από αυτούς αποτελούσε επιλογή των κκ Μανδρέκα, Φουσέκη και Παπαθανασίου. Τι λοιπόν ήταν ύποπτο σε αυτήν την κίνηση; Ας μας απαντήσει η κα Ματσάκη για να καταλάβουμε και εμείς.
Γεωργία Καπαρέλη –Καπούρου “δεν συμμετέχω σε διαδικασίες πολιτικής ανωριμότητας”
Εγώ δεν πάσχω από στρουθοκαμηλισμό. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Δεν ζω με απωθημένα. Έχω κάνει τις επιλογές μου. Μέσα από αυτές ίσως απογοήτευσα κάποιους αλλά δεν θα απολογηθώ για αυτό γιατί δενχρωστάω σε κανέναν. Η ΝΔ στη Φωκίδα είναι σε αποσύνθεση. Εγώ δεν συμμετέχω σε διαδικασίες πολιτικής ανωριμότητας που συρρικνώνουν τη ΝΟΔΕ και διαλύουν την παράταξη μας στο νομό.
Σωτήρης Σωτηρόπουλος “με δικαίωσε πολύ σύντομα η επιλογή μου να μην την ψηφίσω ούτε καν για πρόεδρο τοπικής”
Τα τελευταία 3 χρόνια έχω παραιτηθεί από τη ΝΟΔΕ και για τη νέα Νομαρχιακή δεν έβαλα υποψηφιότητα , ούτε καν για απλό μέλος. Ο λόγος είναι η απαξίωση του νομού μας από τα πρόσωπα που τον έχουν διοικήσει τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα
Ποιούς εννοείται; Ας ξεκινήσουμε από τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κώστα Καπούρο ο οποίος αν και καλό παιδί και φίλος δεν «κόλλαγε» σε αυτή τη θέση η οποία ήθελε και θέλει ανθρώπους ικανούς να ανοίξουν την πόρτα στην κοινωνία, να αφουγκραστούν τα προβλήματα της και να προωθούν λύσεις για αυτά. Αυτό δεν μπορούσε να το πετύχει ένας πρόεδρος που ελεγχόταν απευθείας από το Οργανωτικό. Μιλάω όμως και για τη νυν βουλευτή κα Μανδρέκα η οποία ψηφίστηκε από τη βάση του κόμματος αλλά και τους πολίτες της Φωκίδας με βάση την προεκλογική πρόταση Σαμαρά στο Ζάππειο για επαναδιαπραγματευση του Μνημονίου. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή μόνο αυτό δεν γίνεται και τις συνέπειες υφίσταται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία…
Τέλος σε ότι αφορά την κα Ματσάκη θέλω να δηλώσω ότι με δικαίωσε πολύ σύντομα η επιλογή μου να μην την ψηφίσω ούτε καν για πρόεδρο τοπικής. Είναι μια από τα ίδια , αντικειμενικά με τις κινήσεις της συμβάλλει στη συρρίκνωση της οργάνωσης και στη δημιουργία μια ΝΟΔΕ κλειστής στην κοινωνία και τα προβλήματά της .
Θεωρώ εντελώς απαράδεκτη και πολιτικά αμοραλιστική την απάντηση που μου έδωσε στο τηλέφωνο όταν της ζήτησα να μου εξηγήσει τους λόγους των αντικαταστάσεων
Τι σας είπε ακριβώς;; Ότι μας αντικαταστά διότι η παραίτηση Βασίλη Καραγιάννη ήταν ύποπτη αφήνοντας να εννοηθεί ότι ύποπτη ήταν και η τοποθέτηση μας. Έλεος!!!
Θεωρείται ότι έδρασε από μόνη της ή πίσω από αυτή υπάρχει άλλο πολιτικό πρόσωπο;  Τα σενάρια είναι δύο: ή ότι έδειξε εμπάθεια διότι κανένας από τους τέσσερις δεν την ψήφισε για πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών ή πήρε εντολή από πιο υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο το οποίο θεωρεί ότι δεν ανήκουμε στο στενό της περιβάλλον.
Γιάννης Γούρας «Τέτοιες πρακτικές μας γυρνάνε χρόνια πίσω»
Είναι ντροπή για το κόμμα που τρέχουμε τόσα χρόνια να μας αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο . Για τις πρακτικές αυτές είμαστε δέκτες πολλών παραπόνων από δεκάδες νεοδημοκράτες . Εμείς προσπαθήσαμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο στο κόμμα, να ζωντανέψουμε την οργάνωση , να την ανοίξουμε στην κοινωνία και αυτοί μας ξαναγυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Τι να πω;; Μπορεί να υπάρχουν κάποια συμφέροντα πίσω από όλες αυτές τις ενέργειες..
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: