Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σοκ και δέος! Τρία δημοσκοπικά ευρήματα εφιάλτης για τον Σαμαρά! Όλη η αλήθεια για τις διαρροές ψηφοφόρων από τη ΝΔ

Στις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στρέφουν το βλέμμα τους οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Τα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους είναι άκρως ανησυχητικά και η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αλλάξει στην κοινωνία η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.
Τρία είναι τα συμπεράσματα που υπάρχουν από τις δημοσκοπήσεις και ανησυχούν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου:
1. Από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ένα ποσοστό γύρω στο 47% -σχεδόν ένας στους δύο δηλαδή-, εκφράζει σκεπτικισμό για την ασκούμενη πολιτική και την ακολουθούν επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση!
2. Το 84% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. εκφράζει προβληματισμό για τον γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δε βάζει κόκκινες γραμμές στις απαιτήσεις των δανειστών και δίνει την αίσθηση της συνεχής υποχώρησης.
3. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς άλλα κόμματα, φτάνει το 30%, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ως προς τη συσπείρωση του κόμματος ενόψει των εκλογών.
Τα διλήμματα
Πάντως συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκφράζουν την εκτίμηση πως όταν τα διλήμματα γίνουν σαφή, το κλίμα θα αλλάξει. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι σ’ αυτή την περίπτωση η ψαλίδα της διαφοράς θα κλείσει και το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: