Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ S&B ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Μετά από μία άρνηση συζήτησης ως κατεπείγοντος και μία ακόμη αναβολή, έρχεται για τρίτη φορά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών το θέμα των αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης βωξίτη από την εταιρεία S&B. Οι εν λόγω άδειες αφορούν σε εκμετάλλευση κοιτασμάτων σε έκταση 163 στρεμμάτων και σε ερευνητικές εργασίες σε έκταση 21000 στρεμμάτων στην Γκιώνα.

Το θέμα έφτασε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ενυπόγραφο αίτημα κατοίκων του Δήμου, μέσω του συμβούλου των Πολιτών στο Προσκήνιο, κ. Π. Μέγκου, και ζητήθηκε η συζήτησή του ως κατεπείγον κάτι που απορρίφθηκε από το συμβούλιο. Στο Επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε πάλι το συγκεκριμένο θέμα μετά από αίτημα του Δημάρχου, κ. Ν. Φουσέκη, το οποίο έγινε δεκτό από την πλειψηφία των συμβούλων.
 
Αυτή τη φορά, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, είναι πρώτο στην λίστα των θεμάτων προς συζήτηση και αναμένεται επιτέλους να ληφθεί απόφαση και να μην παραπεμφθει στις καλένδες.
Από τα υπόλοιπα θέματα σημαντικότερο είναι το δεύτερο που αφορά την κατάσταση του γηροκομείου, το οποίο έχει πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά που το ταλανίζουν χρόνια τώρα. Επίσης, τα θέματα αα 8 και 9 αφορούν προτάσεις του Δήμου για χρηματοδοτήσεις έργων στα προγράμματα "Ψηφιακή σύγκλιση" και "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", για τα οποία δεν είναι γνωστές ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. 
 
Η ανακοίνωση για το Δημοτικό Συμβούλιο: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: