Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σύλλογος "Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας": Επίσημη πρώτη

Την πρώτη συνάντηση πραγματοποίησε χθες Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο σύλλογος αγροτών «Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας».

Η συγκέντρωση είχε χαρακτήρα περισσότερο ιδρυτικής συνέλευσης με παρεμβάσεις γενικού χαρακτήρα και διάλογο για το πώς θα πρέπει να κινηθούν αγρότες, πολίτες, φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος τόσο για το θέμα της πυρκαγιάς στον ελαιώνα του περασμένο Αύγουστο όσο και για άλλα ζητήματα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.
 
Στην συγκέντρωση βρέθηκε και έκανε παρέμβαση και εκπρόσωπος του πανελλήνιου συντονιστικού αγώνα αγροτών από την Φθιώτιδα, ο κ. Δημογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τελευταία τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο με έμφαση στην νέα ΚΑΠ και σε θέματα φορολόγησης. Για το θέμα με τα φορολογικά έγινε επίσης σύντομη ενημέρωση από λογιστή.
Τον λόγο πήραν επίσης πολλοί παραγωγοί και ιδιοκτήτες που παραβρέθηκαν στην συνάντηση, για θέματα κυρίως σχετικά με το τι γίνεται με τα καμένα αλλά και για το θέμα του παραδοσιακού ελαιώνα. Ειδικά για τα καμένα και για τις ενέργειες που έχουν γίνει, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα νομικά, έκανε αναλυτική περιγραφή ο δικηγόρος κ. Παλούκης.
 
Από τους θεσμικούς παράγοντες του νομού οι μόνοι που μίλησαν ήταν ο δημοτικός σύμβουλος των πολιτών στο προσκήνιο κ. Μέγκος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ράμμος. Έλαμψαν διά της απουσίας τους ο δήμαρχος, η αντιπεριφεριάρχης, η βουλευτής και οι ΕΑΣ. Οι μόνοι που παραβρέθηκαν -χωρίς να παρέμβουν- ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιωτόπουλος και ο σύμβουλος κ. Δημητρίου (ο οποίος έχει και την ιδιότητα του αγρότη).
 
Πέρα από την πρώτη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων, η συνέλευση αυτή είχε σαν σκοπό να κάνει και κάλεσμα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή και τον ελαιώνα για εγγραφή στο σύλλογο ώστε σε επόμενη φάση να γίνει γενική συνέλευση στην οποία θα πραγματοποιηθούν και αρχαιρεσίες για την εκλογή ΔΣ.
 
Σχετικά με το τελευταίο, όσοι ενδιαφέρονται για εγγραφή και δραστηριοποίηση στον σύλλογο «Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας» , μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6944714998 (Δαραδήμος Φ.) και 6972905127 (Τσίντζηρας Ευσ.).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: