Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Ερχεται νέα «βόμβα» από το ΣτΕ για τις περικοπές μισθών

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα καταναλωθεί -σε μεγάλο βαθμό- για την υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές μισθών το 2012 στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.
 
Κανείς δεν ξέρει αν θα ακολουθηθεί το σκεπτικό που υιοθετήθηκε για την απόφαση σχετικά με την ακύρωση των περικοπών στους ενστόλους, δεδομένου ότι και οι πανεπιστημιακοί ανήκουν σε ειδικό μισθολόγιο. Στο μεταξύ, αρχές Μαρτίου αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στα εφάπαξ όταν πρόκειται ειδικά για ταμεία που δεν στηρίζονται σε κρατική χρηματοδότηση. Ως προς αυτό, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η απόφαση θα είναι σαφώς υπέρ των δικαιούχων των εφάπαξ.
 
Το οικονομικό επιτελείο δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος από όλες αυτές τις αποφάσεις. Ωστόσο, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ένα σημαντικό ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την κάλυψη της «τρύπας» που θα ανοίξει με τις δικαστικές αποφάσεις.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ??? Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ κ.λ.π. , ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Η ΤΡΟΙΚΑ [υπευθηνη κι αυτη] ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ , ΑΥΤΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ : ΕΠΙΔΡΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ , ΕΡΓΑΤΕΣ Κ.Λ.Π. ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΦΙΑΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ !!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 5.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΩΣ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ κ.λ.π. ??? ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ??????