Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC: Δίωξη & τιμωρία των πολιτικών απαιτούν οι πολίτες. Δείτε ποιοι πολιτικοί συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά.


Οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο συνιστά για τους περισσότερους πολίτες η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αυτό αποτυπώνει η δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα "Η Ελλάδα αύριο" που έγινε την 10η Ιανουαρίου του 2013.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 78% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για ένα σκάνδαλο ενώ μόλις το 13% θεωρεί την υπόθεση ως μια συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής.
Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες που αποδίδουν οι ερωτώμενοι στους πολιτικούς πρωταγωνιστές που χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ, το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (81%) και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου (76%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (71%) και τέλος, ο Λουκάς Παπαδήμος με το χαμηλότερο αλλά διόλου αμελητέο 51%.
Αναλύοντας τα ποσοστά των ποινικών ευθυνών κατά τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα αντίστοιχα ποσοστά εμφανίζουν αρκετές διαφοροποιήσεις.
Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ποινικές ευθύνες αποδίδει το 78% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 94%.
Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 57%, ενώ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ στο 85%, για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι στο 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ και στο 81% αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέλος για τον Λουκά Παπαδήμο το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 33% έναντι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 63%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: