Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Γηροκομείο Άμφισσας: Αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη και το Εξώδικο προς το Υπ. Οικονομικών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Το θέμα της οικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης του Ιδρύματος « Γάτειου-Στάλλειου Γηροκομείου και Χρόνιων παθήσεων» Άμφισσας έφερε στη Βουλή με αναφορά υπ΄ αριθμόν 2104 προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Φθιώτιδας με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης.
     Με τη διαδικασία κατάθεσης αναφοράς ο βουλευτής προώθησε στον υπουργό επιστολή πολιτών της περιοχής που τον καλούν να επισπεύσει τις διαδικασίες διαχειριστικού ελέγχου εκφράζοντας προβληματισμούς περί μη χρηστής οικονομικής διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος, η οποία το έχει οδηγήσει σε τεράστιες οφειλές δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους . Λόγω των οφειλών αυτών και των απαιτήσεων των εργαζομένων η διαχειριστική επιτροπή του ιδρύματος έχει επιλέξει να προχωρήσει σε πλειστηριασμό συγκεκριμένου οικοπέδου- κληροδοτήματος. Σύμφωνα με το έγγραφο των πολιτών εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις για τη νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής του συγκεκριμένου κληροδοτήματος και αμφιβολίες για το κατά πόσο η εκποίηση του είναι προς όφελος του ιδρύματος και του δημοσίου συμφέροντος ευρύτερα.
     Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Άμφισσας, όπου πολίτες και τοπικοί φορείς αξιώνουν υπεύθυνη ενημέρωση και διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με τους πολίτες κρίνεται αναγκαία η επίσπευση του διαχειριστικού ελέγχου του εν λόγω ιδρύματος όπως έχει αιτηθεί άλλωστε με έγγραφο της υπ. αρ. 1060/168156/28-8-2012 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς.

09/01/2013
Το Γραφείο Τύπου¨
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ασχετοι,παρασυρατεολοκληρο κομμα, οταν θα λαμψει η αληθεια να δω που θα κρυθτειτε