Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Σαμαρά


Ξαφνικά και αναπάντεχα πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με το τελευταίο ταξίδι σου μεγάλου βολεϊμπολίστα
Είναι φορές που η λύπη δεν εκφράζεται σε κανένα χαρτί. Πρέπει όμως σήμερα να φανούμε δυνατοί. Ακλόνητοι. Γεμάτοι ψυχραιμία, για να μάθει η Ελλάδα για σένα. Για τον Νίκο μας. Τον Σαμ, τον ψηλό, τον “αετό”, τον Νικόλα… Που έμαθε στον κόσμο τι σημαίνει βόλλεϋ. Που πάλεψε και πάλευε μέχρι και την περασμένη Πέμπτη να διδάξει στα νέα παιδιά τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός.
Ο Θεός διάλεξε για σένα άλλο δρόμο. Όπως τότε, το 1994 που με τη φανέλα της Εθνικής μας, φώναζαν όλοι το όνομά σου στο γήπεδο... Έτσι και σήμερα, ξαφνικά και αναπάντεχα πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με το τελευταίο ταξίδι σου. Να σου πούμε “έχε γεια”, να σου πούμε “Καλό ταξίδι”.
Πολλοί που σε γνωρίσαμε από κοντά, καταλάβαμε αμέσως – να ξέρεις – το ήθος σου. Την έμφυτη ευγένειά σου. Πάντα ήθελες το κάτι παραπάνω. Ανήσυχο πνεύμα… Μιλούσες συχνά για τα όνειρά σου, προσπαθούσες. Ήσουν δίπλα μας τις πιο δύσκολες στιγμές μας, λέγοντας “Η ζωή είναι μικρή, να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ”.
Αυτός ήσουν.
Ποιός να πιστέψει, ότι μόλις στα 42 σου, θα μας “την έκανες…”
Νίκο Σαμαρά, ξέρουμε θα μας κοιτάζεις από ψηλά πια. Δεν θα μας εγκαταλείψεις ποτέ. Θα είσαι μέσα μας. Στη σκέψη μας. Όταν θα κοιτάζουμε αυτά που αγαπούσες. Τα γήπεδα, τα παιδιά, τη θάλασσα, όταν θα λέμε “Αλεξανδρούπολη”, “Εθνική Ελλάδος”, τον αριθμό “9”. Χιλιάδες μέρη, χιλιάδες μικρά πράγματα, καθημερινά.
Ο ουρανός σήμερα είναι καθαρός. Με τον ήλιο να φωτίζει παντού… για να υποδεχθεί την ψυχή σου.
Καλό ταξίδι, Νίκο μας.

Η κηδεία του Νίκου Σαμαρά θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 στον Άγιο Παντελεήμονα Λήμνου στις 15:00.

Η διαδρομή του αθλητή Νικου Σαμαρά:
Φόρεσε 9 διαφορετικές φανέλες
- Ορεστιάδα
- Παναθηναϊκό
- την ιταλική Φλακονάρα
- την ισπανική Σεβίλλη
- την τουρκική Φενέρμπαχτσε
- την ελβετική Σενουά
- Εθνικό Αλεξανδρούπολης
- Μίλωνα.
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ !!!