Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αλαλούμ λόγω χαρατσιού ακινήτων


Χιλιάδες πολίτες που λαμβάνουν ραβασάκια από το υπουργείο Οικονομικών ανακαλύπτουν ότι έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή για το χαράτσι ακινήτων του 2011, το οποίο θεωρούσαν ότι είχαν πληρώσει κανονικά στη ΔΕΗ και τώρα καλούνται να το ξαναπληρώσουν.

Το πρόβλημα έγγειται στον τρόπο ενημέρωσης του υπουργείου Οικονομικών από τη ΔΕΗ, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει αποστείλει χιλιάδες τέτοια ειδοποιητήρια, αναμένοντας τα ανάλογα έσοδα.

«Σας ενημερώνουμε ότι έχουν βεβαιωθεί στη ΔΟΥ τα παρακάτω ποσά που αφορούν σε ανείσπρακτα υπόλοιπα ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011, για τις εξής παροχές ρεύματος», αναφέρεται στο ειδοποιητήριο και δίνεται προθεσμία εξόφλησης έως τις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με «τα Νέα», η ΓΓΠΣ έχει αποστείλει 500.000 τέτοια ειδοποιητήρια με προσδοκώμενα έσοδα 340 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι πως ραβασάκια πηγαίνουν ακόμα και σε φορολογούμενους οι οποίοι θεωρούσαν ότι έχουν εξοφλήσει κανονικά το χαράτσι, λογαριάζοντας όμως χωρίς να λάβουν υπόψη την πρακτική της ΔΕΗ να στείλει απευθείας στην Εφορία τα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που δεν είχαν εισπραχθεί μετά τον Μάιο.

Όσοι πλήρωσαν στη συνέχεια το χαράτσι θεώρησαν ότι εξόφλησαν, αλλά στην πραγματικότητα προπλήρωσαν μελλοντική κατανάλωση ρεύματος.

Τώρα θα πρέπει να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος ακινήτων στην Εφορία ή στην τράπεζα, αν δεν θέλουν τους επόμενους μήνες να βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: