Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συνεχείς μετασεισμοί στη Λήμνο! Κουνιέται η χώρα


O πρώτος μετασεισμός έγινε στις 16:45 και ήταν 3.6 Ρίχτερ με επίκεντρο 77 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Λήμνου.

Όπως διαβάζουμε στο lesvospost, δεύτερος μετασεισμός έγινε στις 16:56, μεγέθους 3.7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο 58 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Λήμνου.

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα ενώ ταυτόχρονα αναγνώστες μεταφέρουν πληροφορίες για σεισμικές δονήσεις σε Ξάνθη, Λήμνο και Σέρρες!
Σύμφωνα πάντως με πηγές της ΔΕΗ, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο πρώτος σεισμός των 5,9 ρίχτερ, στις 16:16 το απόγευμα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο και λιγότερο στην Μυτιλήνη.

Δείτε εδώ βίντεο με τη στιγμή του σεισμού


Στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Οι κάτοικοι πάντως και κυρίως αυτοί της Λήμνου βγήκαν στους δρόμους, αλλά επέστρεψαν άμεσα στα σπίτια τους λόγω του ψύχους που επικρατεί στα νησιά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το στρατιωτικό διοικητή της Λήμνου Ταξίαρχο Δημήτριο Μπαλαφούτη, για να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί.
Ο κύριος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τη στρατιωτική διοίκηση να είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει κάθε βοήθεια που τυχόν ζητηθεί από τις αρχές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: